Mi lehet a baj velem? Mentális betegség? Szemelyisegzavar? Bővebb lent.
Szerintem olvastál egy leírást a borderline-ról és most azt gondolod te is az vagy.
Pedig szimplán kapcsolatfüggő, gyenge önbizalommal, némi szoc. fóbiával.
Én borderline-os vagyok, nem felhúzom magam kis dolgokon, hanem dührohamot kapok.
Nem szorongok, vagy félek ha egyedül kell lennem, hanem szeretek egyedül lenni vagy egyáltalán nem maradok egyedül. (Lent és fent)
Ne húzzunk már rá mindenre személyiségzavart, reménykedj, hogy nem ez a bajod és nem kell életed végéig terápiára járnod, meg gyógyszerezni magad..
Miért van mindenki lepontozva?
Amúgy én borderline vagyok és hasonlóak a tüneteim, de inkább pszichiáterhez fordulj diagnózisért
#11 és #12: A kommentjeiteken is látszik, hogy a borderline nagyon is spektrumzavar. Szerintem, amilyenek most a kérdező tünetei, az még az enyhébb fokozat, ha egyáltalán az!
Szakember tudná megmondani. Részben itt mindenki igazat írt, mert a személyiségzavarok általános személyiségvonások már eltúlzott formájában jelennek meg. De sokszor még szakemberek is nehezen diagnosztizálják és döntik el, hogy hol van a határ normális (csak labilisabb, éretlenebb személyiségű) és személyiségzavaros ember között. Laikusok/csupán érintettek az interneten ezt max. megtippelni tudják, de vagy bejön, vagy nem. Annyit meg tud állapítani azért a kérdező, hogy a többség szerint ezekkel a gondokkal már segítséget kell kérni.
Én csak azt tudom, hogy jó lett volna nekem is még ilyen, kevésbé rossz állapotban pszichológushoz (vagy pszichiáterhez is) kerülni.
13: Eleinte én is azt gondoltam, hogy csak tulerzekeny vagyok, semmi komoly, és az önfejlesztés meg tudatosság segíteni fog a problémáimon.
Ha egyedül maradok olyan erős szorongás jön rám, hogy képtelen vagyok bármit is csinálni. Bekapcsolom a tv-t, hogy ne legyen csend, és csak próbálom túlvészelni. Nem tudok elaludni, nagyon rosszul erzem magam, nem tudok leülni tanulni az asztalhoz, vagy csak olvasni, bármilyen hétköznapi dolgot csinálni. Görcsben van a gyomrom. Ha a párom elmegy vidékre, és én látok egy ugyanolyan kocsit a városunkban mint az övé, rögtön arra gondolok, biztos ő az és titokban más nőhöz ment hétvégére. Minden nap gyötör a gondolat hogy a páromnak más kell, nem én, pedig erre az égvilágon semmi okom, a fejemben mégis újra meg újra megtörténik, hogy megcsal, másra figyel, mással beszél intim dolgokról. Rettegek az elhagyástól, kapcsolatból kapcsolatba ugrálok. Nagyon nehezen baratkozom, de ennek az okát nem igazán értem. Nyitott vagyok és pozitív személyiség, vagyis próbálok az lenni de lehet hogy másik érzik a negativ kisugarzasom, nem tudom de kb egy barátom sincs.
Dührohamaim nekem is vannak, és sírógörcsöt is könnyen kapok, ilyenkor egyszerűen nem tudom abbahagyni, gyenge nyugtatót is van hogy szedek rá (pár hete) de nem használ semmit.
13-as vagyok. Annyit tudok tanácsolni, hogy egy pszichológust mindenképp keress fel, ennél kevesebbel is már érdemes lenne. Ezek a dolgok azért már hátráltatnak téged nagyon sok területen.
Nekem is szinte ugyanilyen tüneteim vannak (de ez hol jobb, hol rosszabb), azt leszámítva, hogy én ennyire nem vagyok féltékeny, mivel az én páromnak még annyi ismerőse, barátja, bármilyen emberi kapcsolata sincs, mint nekem, így nagy eséllyel más nőt sem fog keresni.
De attól én is mindig rettegek, hogy el fog hagyni, és a viselkedésemmel sajnos ki is provokálok arra utaló magatartást a részéről.
Ez ha borderline személyiségzavar, ha nem, érdemes foglalkozni vele, mert rosszabbodhat. Egy borderline (vagy csak ahhoz hasonló, instabil) személy nagy eséllyel lesz depressziós, idővel szerintem szinte mindig, de társulhatnak hozzá egyéb pszichés betegségek is. Akkor pedig már jóval nehezebb a "gyógyulás".
A "pozitív személyiségről" annyit, hogy a borderline-oknál általában van egy ilyen általános rosszkedv/melankólia, de az is lehet, hogy alapjáraton sokan pozitívak lennének, csak idővel megtöri őket ez az állapot, mivel a túlérzékenység miatt kedvezőtlen hatások érik őket, stb.
De ha valaki pozitívabb, akkor mindenképp előnyben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!