Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért rendelkeznek gyakran...

Miért rendelkeznek gyakran magas IQ-val az Asperger-szindrómasok?

Figyelt kérdés
Azért rendelkeznek gyakran magas IQ-val mert kevesebb agysejthez több kapcsolódás jut más agysejthez, agyterülethez, vagy azért mert több agysejttel rendelkeznek az agy gondolkozásért felelős területén?

2021. jan. 26. 20:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem azért, mert ez része az Asperger definíciójának. Ha nem társul hozzá magas IQ, akkor autistának sorolják be őket. De lehet, hogy valójában tényleg van korreláció, és én gondolkodom rosszul.
2021. jan. 26. 20:25
 2/14 A kérdező kommentje:

Igazából leginkább ez érdekelne, mert tudni szeretném, hogy az aspergeresek tényleg valami sajátos típusú "visszamaradottságban" szenvednek-e, ahol a kevesebb agysejt valahogy együttműködik, magasabb intelligenciát mutatva vagy pont, hogy bizonyos területeken több neuronjuk van, így sokkal többet felfogva a világból egy egyszerű embernél.

//hogy ne legyen félreértés, én is aspergeres vagyok, és érteni szeretném az agyam működését

2021. jan. 26. 21:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, hogy nem a kérdésre fogok reagálni közvetlenül, hanem az első hozzászólásra, de engem pont néhány hónapja "oktatott ki" az egyik autista ismerősöm, hogy orvosi körökben többé nem szokás az autizmust és az Aspergert külön lapra helyezni, már csak autizmus létezik hivatalosan, az pedig egy olyan neurobiológiai állapot, ami egyénenként eltérő formában nyilvánulhat meg.
2021. jan. 26. 22:00
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó írja jól!
2021. jan. 26. 22:35
 5/14 A kérdező kommentje:
Értem, ezek szerint tényleg hasonló az agyuk, nem véletlen az azonos diagnózis, de mégis miben különbözik az agyfelépítésük a normál emberekkel szemben, miben különbözik az intelligenciájuk, gondolkodásuk agyműködés szempontjából velük szemben?
2021. jan. 26. 23:04
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem Aspergeres a fiam, autista. 2 évig Aspergeres volt a diagnózis. Nagyon szívesen beszélgetek veled, hogy mi is ez. Magam is egészségügyi dolgozó vagyok.
2021. jan. 27. 01:31
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem tudja pontosan mi, vagy miért alakul ki az autizmus. Sajnos ez az elmélet a neuronokról, elég leegyszerűsített.

Én speciel a nagyon okos autisták közé tartozom. Jó, mert a hang túlérzékenység miatt nem tudok az órán figyelni, utazás közben olvasni, igy kell is, hogy mindent elsőre megértsek.

Hiába van rengeteg tudásom, nem tudom normálisan lekommunikálni. Nem hallgatnak rám.

Munkában, ha csoportban dolgozunk, mondom a hibát az egyiknek, nem figyel, mondom a másiknak nem érti. Aztán meg le vagyunk cseszve.

Hiába van szuper logikai, nyelvi etc. Intelligenciám, ott van a szociális és az érzelmi intelligencia, - ami szerintem, amúgy nem fejletlen fullosan, csak nem tudom kifejezni a dolgokat -,amire hatalmas szükség lenne, és ami ugyanúgy intelligencia, és hát ha úgy nézzük, olyan szempontból nem vagyunk intelligensek.

2021. jan. 27. 07:43
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de valamennyire ismerem a különbséget, van is egy autista barátom, ő valamivel kevésbé ismeri a viselkedési normákat, ami miatt sokszor az ő hibáján kívúl kellemetlen helyzetbe kerülök miatta pl. más ember előtt. Igazából valószínűleg félreérthető volt a kérdés, de arra voltam kíváncsi, hogy miben különbözik egy aspergeres és egy normális ember agyfelépítése, tehát milyen funkcionális különbségek vannak a kettő agya között, pl. a gondolkozásért felelős területen.
2021. jan. 27. 07:53
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm 7es!

Akkor ezek szerint nincs jelentősebb kutatás, ami ezt a felépítést meghatározná

2021. jan. 27. 07:55
 10/14 A kérdező kommentje:
Én is nehezem fejezem ki az ötleteimet, bár nem ismerem az intelligenciámat, de sokszor mondok egy ötletet és nem értik. Bár még egyetemista vagyok, szóval nincs sok munkahelyi tapasztalatom. Nekem meg inkább az vonja el a figyelmem, ha nem elég dús a leadott anyag logikailag, vagyis egyszerű és unalmas, akkor hirtelen elkezdek álmodozni, vagy tervezni.
2021. jan. 27. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!