Miért rendelkeznek gyakran magas IQ-val az Asperger-szindrómasok?
Igazából leginkább ez érdekelne, mert tudni szeretném, hogy az aspergeresek tényleg valami sajátos típusú "visszamaradottságban" szenvednek-e, ahol a kevesebb agysejt valahogy együttműködik, magasabb intelligenciát mutatva vagy pont, hogy bizonyos területeken több neuronjuk van, így sokkal többet felfogva a világból egy egyszerű embernél.
//hogy ne legyen félreértés, én is aspergeres vagyok, és érteni szeretném az agyam működését
Senki nem tudja pontosan mi, vagy miért alakul ki az autizmus. Sajnos ez az elmélet a neuronokról, elég leegyszerűsített.
Én speciel a nagyon okos autisták közé tartozom. Jó, mert a hang túlérzékenység miatt nem tudok az órán figyelni, utazás közben olvasni, igy kell is, hogy mindent elsőre megértsek.
Hiába van rengeteg tudásom, nem tudom normálisan lekommunikálni. Nem hallgatnak rám.
Munkában, ha csoportban dolgozunk, mondom a hibát az egyiknek, nem figyel, mondom a másiknak nem érti. Aztán meg le vagyunk cseszve.
Hiába van szuper logikai, nyelvi etc. Intelligenciám, ott van a szociális és az érzelmi intelligencia, - ami szerintem, amúgy nem fejletlen fullosan, csak nem tudom kifejezni a dolgokat -,amire hatalmas szükség lenne, és ami ugyanúgy intelligencia, és hát ha úgy nézzük, olyan szempontból nem vagyunk intelligensek.
Köszönöm 7es!
Akkor ezek szerint nincs jelentősebb kutatás, ami ezt a felépítést meghatározná
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!