Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki a felelős a magányért?

Ki a felelős a magányért?

Figyelt kérdés

Őszintén, mostanában nagyon magányos vagyok. Az utóbbi időben a barátságaim egyoldalúak lettek és belefáradtam, hogy én tartom életben és nekem kell teperni, így elhaltak a barátságaim. Talán 1 kivétellel, bár az is lényegesen lazult, eltávolodtunk egymástól. Régebben nagyon sok szoros barátságom volt, kb. 6 barátnőm is volt, olyanok, akikkel kölcsönösen számíthattunk egymásra és programokra jártunk, sokat nevettünk, ha baj volt, "fogtuk egymás kezét". Valamiért ezek elhaltak. És nem részemről, a másik oldalról mindig. Pedig én igyekeztem... :/

A covid-helyzet és a bezártság sok - addig is már-már haldokló - barátságom végére pontot tett, egyszerűen nullára redukálódott az egész. A család többi tagja dolgozik, így egyedül vagyok az időm nagy részében itthon, nincs kihez szólni, sem személyesen, sem online. A vizgsaidőszak előtt könnyebb volt, mert legalább voltak online óráim és valamennyi interakció is. De most semmi... a tanulmányaimat csinálgatom, igazából nagyon szép eredményeket produkálok, de mégis azt érzem, kezdem feladni, mert nincs kivel kölcsönösen motiválnunk egymást, olyan jól esne, ha valaki sorstársakkal meg tudnánk beszélni a napjainkat, támogathatnánk egymást lelkileg és megoszthatnám a sikereimet is.

Magányos vagyok, ez feszültté, kiüresedetté és motiválatlanná tesz. Persze, sokan mondják, hogy másoknak nagyobb problémái is vannak stb, tudom. És hálásnak kéne lennem, hogy van fedél a fejem felett. Csakhát az ember társas lény...

Nem tudom, mit rontottam el az utóbbi években, hónapokban, hogy szinte az összes barátnőm eltűnt vagy egyoldalúvá vált az egész. Vagy nem bennem van a hiba, de akkor meg miben/kiben?

2021. jan. 12. 16:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnálom hogy ennyire elhagyatottnak érzed magad. Ez az időszak sok embernek volt sajnos társas szempontból nehéz... A kérdésedre vàlaszolva, nem hiszem hogy ez bárkinek is hibája. Nekem az a tapasztalatom, hogy a legjobb barátságok is hullámzóak, olykor-olykor ellaposodnak, kevesebb a beszélgetés. Ez nehéz tud lenni, különösen hogy neked most egy kis tàmogatásra lenne szükséged. A jó hír, hogy még ha ez most nem is úgy tűnik, de egy idő után ha igaz egy barátság, újra vissza fogtok találni egymáshoz, fel fog élénkülni a kapcsolat. Szerintem próbálj meg beszélni velük, hogy most nehéz neked és egy kis bátorításra szorulnál, mondd el mit érzel! Tudod, néma gyereknek anyja se... 😂 Mit tanulsz? Ha gondolod, szívesen beszélgetek veled, sokat tudok filozofálni. Kifejthetjük a "magány" meg az "egyedüllét" közötti különbséget 😄. Kitartást a vizsgàidhoz! 😊
2021. jan. 12. 19:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm, jól esne picit egy jó beszélgetés. :) Írj majd, ha alkalmas lesz neked :)
2021. jan. 12. 19:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Hasonlót érzek én is, az egyetlen, már 18 éve tartó barátságom haldoklik egyre jobban. Munkám sincs már (köszi covid), és ugyan nem vagyok egy nagy társas lény, de kezdek beleőrülni abba, hogy nem szólhatok senkihez. Már ide, a gyik-re jöttem fel válaszolgatni kínomban, mert már nem bírom. 🤯 Nem tudom mivel elütni az időt, teljesen motivalatlan vagyok.
2021. jan. 12. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!