Mentális betegség ledönthet valakit ennyire a lábáról, vagy valami más is lehet a dologban?
Sziasztok!
Pánikbeteg vagyok (diagnosztizált, nem én találom ki), emellett rengetegszer depresszív, szorongós vagyok a rohamok között is és rengeteg fóbiám van (szinte mindentől félek, orvosok, stb, amitől eddig nem).
Pszichiáterhez járok, autogén tréningre is. Frontint szedek egyelőre csak, napi 3x0,5-re emelték a napi 3x0,25-ös adagom.
Nagyon hullámzóan alakul a betegségem, mely hálistesnnek nem sok ideje áll fent, bár visszagondolva régen is voltak erre utaló jeleim. Szinte azonnal segítséghez fordultam.
Sajnos a testi tünetek nálam nagyon erősek, nem csak a rohamok, de a köztes időszakokban is. Rossz hangulat, sírásrohamok, kilátástalanság, étvágytalanság, fáradtság nálam nagyon erősen jelentkezik. Első sorban gasztroenterológiai panaszaim vannak, folytonos hasfájás (alul, felül, bordadív alatt, gyomorszájban: így meg sem tudom nevezni, mivel lehet problémám). Persze létrejött az ördögi kör, állandóan a panaszaim figyelem, túlreagálom, Frontin bevétele után néha jobban vagyok, de már abban sem látok túl sok menedéket.
Nagyon meg vagyok ijedve. Pánikrohamom úgy igaziból 2 volt, a többi csak köztes szorongás, de a panaszaim hol jobbak, hol fellángolnak. Volt, hogy egész jól tudtam enni, de most ismét ott tartunk, hogy volt egy pánikrohamom, egész éjjel a wc fölött görnyedtem mert úgy feljött a savam, hogy azt hittem kihányom, de nem. Egyébként proton pumpa gátlót szedek rá, a háziorvosom írta fel, de a napokban leakartam tenni, és ez lett a vége.
Nincs étvágyam, alig eszek, félek, hogy lefogyok mert így is csak 43 kiló vagyok (ha nem eszem, azért szar a gyomrom, de ha eszek, azért). Illetve undorral gondolok a kajára is, félek, ha eszek kihányom, ha nem eszek akkor meg a savam fog marni...
Megyek vérvételre a héten, de nagyon aggódom, már úgy érzem nem bírom. Boltokba már bemerek menni, de állandóan fáradtan kelek fel (pedig tegnap is olyan kimerült voltam, hogy 10 órát aludtam).
Félek... Félek, hogy mire minden vizsgálatot elvégeznek késő lesz. Esetleg indokolt lenne elmennem a sürgősségire, elérnék vele valamit? Úgy érzem nem bírom már, reggelente szarul vagyok, esténként is gyakran, félek enni, félek a vizsgálatoktól, diagnózisoktól, de valamit tennem kell, mert én élni akarok. Hozzáteszem hőemelkedésem is van egy ideje, de 37.4-nél sosem megy feljebb, illetve néha hasmenésem (nem úgy mint egy vírusnál, napi 2-3x de nagyon rossz!)
El vagyok keseredve. Mit tegyek? Szedjem össze magam és ne törődjek vele, vagy mindenképp irány valamilyen sürgősségi, ahol várakozás nélkül kiderülhet valami?
22/lány
Sajnos Frontin nélkül a kórházban feküdnék. Nem az a gond, hogy nem tudok nélküle legyőzni semmit, hanem az, hogy annyira agyon idegesítem magam, hogy nem tudnék semennyit sem enni.
Szóval a pszichiáter ajánlására szedem, azt mondta, abba ne hagyjam, mert rosszabb lesz. Én biztos vagyok benne, hogy ha ezt a szart legyőzöm, akkor a gyógyszerről való leszokás lószar lesz. A cigiről is sikerült már. Egyébként első hónapban nem szedtem pedig ki volt nekem váltva, de nem voltam hajlandó. Csak azóta egyre mélyebben belesüppedtem ebbe.
Szia!
Hát, élek. Néha jobban, néha rosszabbul. De elhatároztam magam, és már az sokat segített. Néha még összetörök, de egyre könnyebben felállok. Tudom, mit akarok, tudom, mit akarok elérni és hogy akarok élni, és próbálok csak erre figyelni.
Ti/te aki hasonló cipőben jár, hogy vagytok? :)
Én viszonylag stabil vagyok mostanában, kisebb kilengések ugyan vannak, de kinek nincsenek? :)
Nagyon sokat dolgozok egyébként - az elején a munkában találtam meg a nyugalmat, ami segített a pánikon -, de most próbálok kicsit lassítani egy pár hét erejéig. Nem számítok különösebb visszaesésre, mert jön a jobb idő és az pozitívan szokott hatni rám. Kitartás, csak pozitívan!
2-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!