Paranoia, szocfóbia, skizotop örökölhető?
Családomban senkinek nem volt semmi ilyen jellegű problémája, de nekem vannak, minden pszichiáter mást mond, egyik szerint skizotip, másik paranoid szocfób, stb.
Lényeg, hogy ha egyszer valamikor esetleg talán lenne gyerekem, akkor lehet, hogy ő is ilyen lenne? Nem akarom, hogy ugyanezeket élje át, amit én egészen kicsi koromtól kezdve, a szorongásoktól, félelmektől kezdve, a beilleszkedési zavarokon, még több félelmen át, a rémálmokig és alvászavarokig és rendszertelenségig.
(Nő vagyok és valószínűleg sosem lesz gyerekem, de ha esetleg talán mégis valahogy, akkor azesetben mire számíthatnék?)
Nem ért téged esetleg valami komolyabb trauma az évek során vagy mondjuk gyermekkorban ?
Egy nagyon jó ember mondta ezt egyszer nekem :
A genetika tölti meg a fegyvert és a környezet húzza meg a ravaszt.
Tehát ha esetleg ezeket a dolgokat lehet “örökölni” nem biztos , hogy a Te gyermekednel ki fog jönni. Mert szerintem is inkább a hajlamot örökli az ember, nem magát a betegséget.
De látod. Tudtoddal nálatok sem volt semmilyen mentális problémával küzdő a családban Te mégis itt vagy.
Ezek sajnos ilyen dolgok, de ba az embernek van betegség tudata akkor nagyon szépen kezelhető az összes. 😊
Kitartást ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!