Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tudok a problémáról, tehát...

Tudok a problémáról, tehát feljogositom magam?(bulimia) 19/L

Figyelt kérdés

Etkezesi zavarom van, binge eating, azaz tuleves az, amit sokaig csinaltam es eszre sem vettem, hogy ez konkret etkezesi zavar. Azt hittem, csak nincsen akaraterom a fogyashoz.

Jelenleg neha hanytatom magam. Ez visszagondolva mar regebben is elojott, evekkel ezelott. Sosem sokszor csinaltam, csak neha. Ez mostanaban tudatosult bennem. Ezzel a ralatassal talan engedelyt is adok magamnak tudatalatt arra, hogy csinaljam. Hiszen, ,,tudok rola, szoval meg tudom oldani, vissza tudom fogni mielott meg rosszabb lesz."

Valami ilyesmire gondoltam, hogy ez lehet a mogottes problema.

Egyre jobban rombolom az egeszsegem, mar meg is betegedtem egyszer e miatt. Most tudatosan igyekszem keves kaloriat enni,600-1200 kozott. Szeretnek fogyni, hogy tobb legyen az onbizalmam, jobban szeressem magam es szeretnem elhagyni a tulevest. Ma reggel viszont eleg sokat ettem, 800 kaloria folott, ezert meghanytattam magam, ezt kompenzalva. Ugy erzem kezdek elegge szetesni ezen a teren.

Hogy lehetne ezt kezelni?

2021. jan. 5. 13:44
 1/3 anonim ***** válasza:
66%
Szakember mondjuk, mert cseszett ül nem tudod visszafogni a szitut mielőtt rosszabb lesz ha azzal záród a kérdést hogy ezt hogyan lehet kezelni...
2021. jan. 5. 13:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg hánytatás helyett sporttal "kompenzálni" a túlevésed. Ja, és nem egészséges 1000 kalóriánál kevesebbet enni egy nap, szóval az is gond lehet, hogy szerinted már túl etted magad, mikor a szervezeted még a minimumot sem kapta meg, amire szüksége lenne. Én is a szakember felkeresését javaslom.
2021. jan. 5. 14:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem az önbizalmadat próbáld helyre tenni, hogy meg tudj nyugodni, hogy nincs semmi baj. És ne akard a jelent megterhelni az egész folyamattal, hanem hosszabb távba tudj gondolkodni.

zárójelben jegyzem meg, hogy ha lenne egy srác akinek tetszel és el is tudod hinni ezt neki az is segíthetne megnyugodni és nem pániolni, hogy nagy baj van. és akkor is szép lassan tud ál dolgozni magadon.

szerintem ez kétségbeesés a fő gond. szerintem az ebből adódó stressz miatt ennyire eszel túl és emiatt is hánysz. mindent valahogy az adott billanatban akar a testedlelked.

2021. jan. 7. 03:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!