Szerintetek mennyire ajánlott felvállalni vagy titkolni a bipoláris zavart?
Nekem az orvosom azt mondta ez nem tartozik senkire ,mert az emberek 90%-a az enyhèbb esetekről is elsőre azt feltèlezi,hogy súlyos.Olyan dolgokat feltèteleznek pl.,hogy az illető aggresszív, ami nem minden esetben valós.
A doki szerint a munkahelyen elèg, ha a főnök tudja,meg a párom,de ha ismerkednèk valakivel nem tanácsos azzal indítani.A házi orvosnak is elèg a gyr.javaslatot odaadni.Ugyanezt mondta az enyhèbb autizmusra is(emberek 90%-a azt gondolja egyből hű,de nagy valami)
Nekem még a családom sem tudja. Csak anyukám, mert vele élek, és pár közeli barát. A munkahelyen természetesen titokba tartottam, mert nem akartam, hogy megbélyegezzenek, vagy esetleg kitegyenek.
A gyerek téma az viszont kényes dolog, mert a betegségre alkalmazott gyógyszerek nagyon veszélyesek a magzatra, meg a babára szoptatás idején. Ha viszont úgy dönt az anya, hogy bevállalja, hogy leteszi a gyógyszereket a terhesség és szoptatás ideje alatt, akkor megvan a veszély, hogy rosszabbodik az állapota, szülés utáni depresszió, pszichozis kétszer olyan gyakori bipoláris zavar esetén. És ez a gyereknek lesz rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!