Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normalis hogy egy elso pszicho...

Normalis hogy egy elso pszichoterapias ulesre tobb mint egy honapot kell varni?

Figyelt kérdés

Bejelentkeztem egy szimpatikus pszichoterapeuta-pszichiaterhez online konzultaciora. Egy hetre ra adott idopontot. Sajnos kozbejott egy halaszthatatlan esemeny. Delutan 5-kor lett volna a konzultacio, en elozo nap delelott szoltam hogy sajnos nem lesz jo az idopont.

Nem tudom hogy a halasztas miatt kaptam ilyen soka idopontot vagy mert tenyleg nem er ra hamarabb, de tobb mint egy honapra ra tudtam csak bejelentkezni. Mondtam a Dokinak hogy ha nincs korabban idopont akkor jo lesz ez is. Azt mondta nincs korabban.

Mar csak 18 nap van a konzultacioig. Eleg rossz erzelmi allapotban vagyok, de kibirom vhogy az idopontig. Meg jo is hogy van idom osszeszedni a gondolataimat.

Most viszont elkezdtem kicsit aggodni. Lehet hogy ez nem jo elojel. Volt sok mely depresszios idoszak az eletemben es akkor jol jott volna ha gyorsan segitseget kapok (ha mast nem hat legalabb gyogyszeres segitseget). Ha ilyen helyzetben is rengeteget kell majd varnom az baj.

Nem azert kerestem egy draga magan terapeutat mert olyan jol allok anyagilag. Szeretnek profi segitseget kapni.

Lehet hogy csak az uj pacienseknek kell ennyit varni? Mik a tapasztalatok?

2020. dec. 31. 08:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nyilván a "régebbi páciensek" már rendszeresen járnak, hiszen a pszichoterápia általában hosszabb folyamat. Sokuknál van úgy szerintem, hogy van egy heti fix időpontjuk, amit az orvos figyelembe vesz, és az "új" páciensek ezért későbbre kerülnek.
2020. dec. 31. 09:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem reàlis lehet ennyi várakozási idő. Nagyjából, mikor új helyre mentem, mindenhol ennyit vártam. Ugye ilyenkor nem arra az egy napra terves a pshichológus/psgichiáter, hanem azt is nézi, hogy hosszútávon tudja e biztosítani Neked ugyan azon a napon, ugyan abban az órában az időpontot. Járnak továbbképzésre is, van magánéletük stb. stb.

Azt azért vedd figyelembe, hogy attól mert drâga, nem biztoshogy jó szakember Valaki.

2020. dec. 31. 09:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha pszichoterápiában gondolkodsz, nem tudom, miért pszichiáterhez mész. Pszichiáterek között nagyítóval is nehéz jó pszichoterapeutát találni, a legtöbb gyógyszerezéssel próbálja megspórolni a tényleges munkát. Azok, akik normál (tehát minimum hetente 1×50 perc) terápiás foglalkozást tartanak, rendelkeznek egy menetrenddel - ahogy #2 írja, hogy minden héten ugyanabban az időpontban legyen az órád. Ha pont befejezi a terápiás munkát valakivel, akkor onnantól felszabadul az az időpont és fogadhat oda új klienst. De amíg nem tud biztosítani egy menetrendet, addig fölösleges a kezdő beszélgetést is megtartani. Volt egy pszichológus, akire én 2 hónapot vártam, mire felszabadult nála időpont. És sajnos nem volt egy jó terapeuta számomra, hiába volt egyetemi tanár és alig lehetett hozzá bekerülni, nem jelent semmit, hogy valaki népszerű.

Lehet, hogy amikor lemondtad az elsőre megbeszélt időpontot, akkor ő csak felhívta a várólistán utánad következő személyt, aki örömmel beugrott helyetted és most ő jár abban az időpontban, amit lemondtál.

2020. dec. 31. 12:27
 4/9 A kérdező kommentje:

Szerintetek erdemes megirnom hogy nagyon rossz erzelmi allapotban vagyok es nagyon soka lesz nekem a konzultacio? Ketlem hogy a terapias ules onmagaban sokat segitene de arra is szuksegem lenne. Atmenetileg valoszinu jot tenne gyogyszer is mert teljesen megbenitja az eletem a depresszio amit nem engedhetek meg magamnak.

Szoktak ilyen esetekben korabbra idopontot adni?

Mikor elfogadtam az idopontot irtam hogy jo lenne korabban de nem indokoltam, valoszinu a terapeuta nem sejti hogy komoly okom volt surgetni a terapiat.

2021. jan. 1. 11:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a háziorvosodat, mert antidepresszánst (sajnos) ők is fel tudnak írni, de az a problémádon nem segít, csak eltakarja és még hátráltathatja is a feldolgozását. Az első időpont lemondására is komoly okod volt?
2021. jan. 1. 12:21
 6/9 A kérdező kommentje:
Komoly okom volt, rossz volt a kazan es nagy nehezen sikerult szerelot keriteni. Orultem hogy kijon vki, aggodtam hogy nem lesz futes.
2021. jan. 1. 12:24
 7/9 A kérdező kommentje:

Nehez a haziorvostol ilyesmit kerni mert sok a visszaeles a kornyeken. Egyesek rendszeresen bejarnak frontint tarhalni hogy jobban beusson nekik a pia vagy eladjak.

Azert lehet megprobalom.

2021. jan. 1. 12:26
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem így se fog tudni hamarabb időpontot adni. Ha nagyon sűrgōs eset vagy, azt tanâcsolja, hogy keresd fel azt a pszichiátriát ahova tartozol és ott befektettnek, így egyből kapsz ellátást.
2021. jan. 1. 21:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Már kérdezted tőle, hogy tud-e korábban időpontot adni, azt mondta nem tud, ez van. Már az is izgalmas próbálkozás volt részedről, hogy egy ilyen kazános szöveggel pattintod le egy nappal előtte, aztán meg mégis szeretnél rövidebb idő alatt bejutni. Foglald el magad motivációs videókkal addig vagy menj el egy elérhetőbbhöz.
2021. jan. 1. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!