Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek pszichológushoz menni?

Félek pszichológushoz menni?

Figyelt kérdés
A közeljövőben kell mennem szorongás miatt, orvos tanácsára. De nagyon tartok tőle. Egyáltalán nem tudok megnyílni mások előtt, sem kifejezni az érzéseim. Ami pedig egy pszichológusnál jól jönne, legalább az érzelmek terén. Én nem szeretném ha a semmire adnánk ki a pénzt, ami nem mellesleg miattam lenne semmi. Elég személyfüggő vagyok, ha nem szimpi az adott ember, akkor még annyira se nyílok meg előtte mint normál esetben. De ha tényleg szimpatikus, akkor úgy érzem szinte teljesen menne. Csak ugyebár ezt nem tudhatom előre, és nem kívánságműsor. Érdemes megpróbálni?

2020. dec. 30. 23:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
54%

Eloszor is: az idegessegtol nem tudsz osszeesni, mert osszeeseskor lemenne a vernyomasod, de idegessegkor felmegy, ettol ne felj. :)

Nem azt mondom, h nincsenek taplo paraszt pszichologusok, akikkel nem lehetne negativ tapasztalatod, de a legtobb tenyleg csak segiteni szeretne, de bantani semmikeppen nem fog. :) Tudom milyen nehez odamenni, nekem is a beszelgetes kozepeig a fejemben volt, hogy mellettem az ajto, barmikor elfuthatok, de minden beszelgetes vegen ugy jottem el, hogy folosleges volt barmin aggodni, es nyugodtan mondhattam volna neki tobb mindent, mert tenyleg erdekli, es segiteni akar.

Szerintem mindenki fel kicsit, mikor eloszor megy pszichologushoz, ez teljesen normalis, ok is fel vannak ra keszulve. Nem fog rogton nekiallni a legkenyelmetlenebb temarol faggatni, van, aki elo sem hoz olyan temat, amirol te nem beszeltel korabban, es mas teman belul is csak ovatosan tapogatozik. Ha nehez beszelni, nyugodtan leirhatod, lerajzolhatod, bar nem tudom, hany eves vagy, felnottekkel valoszinuleg ritkabban rajzolgatnak azert, de ha igy konnyebb, akkor sem fog elitelni erte.

2020. dec. 31. 01:25
 12/12 anonim válasza:
100%
Sziaa! Nekem is nagyon erős szorongásom van pánikrohamokkal. Már korábban is tanácsolták, hogy menjek pszichológushoz de én nagyon elleneztem. Idén végül muszáj volt elmennem. Kaptam egy csodálatos kedves pszichológust és éreztem, hogy jót tesz ez egész végre merek valakinek beszélni. Én csak annyit tudok hozzá tenni, szerintem menj el és lehet pozitív lesz amennyire lehet. Nekem segített.
2021. jan. 8. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!