Szívdobogás érzet?
Nagyjából 1 éve küzdök ezzel a problémával, persze nem folyamatosan jelentkezik, csak időközönként. Van, hogy hónapokig nem, majd rendszeresen, akkor is legtöbbször éjszaka, az ágyban fekve, vagy például evés után. Két kezemen nemtudom megszámolni hány EKG vizsgálaton, illetve vérvételen estem át, mindegyik esetben mindent rendben találtak. Szorongásos problémáim mindig is voltak, az orvosok ezzel magyarázzák. Társul néha hozzá más tünet is.. Tompa szúró érzés a test bármely pontján, sóhajtozási kényszer.
Hiába a sok jó teszt, én a 19 éves fejemmel mégis minden nap ezen aggódom, és más más rendellenességet magyarázok be magamnak, a szívemmel kapcsolatosan.. Valakinek bármilyen tipp, hogyan tudnám ezt a félelmet enyhíteni? Borzalmasan megkeseríti az életemet.
Velem is ez van, nekem is szorongástól :D és nekem is evés után szokott előjönni, vagy ha úgy ülök/fekszem hogy fizikálisan érzem a szívverésem és nagyon rákoncentrálok, ettől megijedek és elindul magától egy jó kis szorongás roham. Én ilyenkor próbálom tudatosítani, hogy ezt az agyam csinálja és elkezdek valami monoton tevékenységet végezni ami eltereli a figyelmemet pl. mosogatás :D
22/L
Tapasztaltként mondom...
Lehet pszichológiai oka, ahogy az első is írja, DE (!) könnyen lehet, hogy refluxtól van. Alattomos és túl általános kis betegség ez, azért nem gondoltak rá sokan, pedig a refluxnak aztán rengeteg "ijesztő" tünete van, ami kihathat pl. a szívre is.
Beszélj a házidokiddal!
Köszönöm a válaszokat!
A másodikra reflektálva, ez fura, mert nekem amióta az eszem tudom refluxom van. Utána nézek mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!