Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongás,fóbia,pánikbetegség,...

Szorongás,fóbia,pánikbetegség,depresszios zavar. Ezekre mi a megoldás/gyogyszarokon kivul/?eletem vegeig bogyokon elni k.va jo lehet.

Figyelt kérdés
2020. dec. 28. 02:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem kell életed végéig bogyókon élni. Csak úgy kell hozzáállni. Velem 1éves gyógyszerkúra csodát tett. Pontosan tudtam hogy magam kűzdöm le, és a gyógyszer csak segítséget ad, de én vagyok a fő mozgatóerő. Sokan akik ráfüggnek azért van, mert ők tényleg elvannak veszve, úgy néznek a gyógyszerre, mint jó dolog. Közben meg nem, de muszáj egy kicsit "beinditanod" a folyamatot. Az a lényeg, hogy amikor elhagyod a gyógyszert, csökkented a dózist, akkor rákell eszmélned hogy nem is a gyógyszertől voltál erős, hanem önmagadból jött. Ott van még a fű is. Az tényleg 50-50 játék. Nem ajánlom. Vagy csodát tesz veled, vagy még inkább a padlóra tesz, és előhoz még egy benned lappangó skizofréniát is. Meditációnak nézz utána, találd meg a dolgot ami boldoggá tesz, nézz filmeket, mozogj, sportolj, az élet önmagában értelmetlen. Csak egy porszemek vagyunk a világban, annyi sem. Bármit teszünk, cselekszünk, ha meghalunk, semmi nem marad utánunk. És ez egy ajándék nekünk. Egyszer Élsz, és megy az idő. Nem töltheted az idődet ilyenekkel. Keress értelmet az életnek
2020. dec. 28. 04:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Ahogy én látom:

A depresszió, szorongás stb nem légüres térben van, hanem valami kiváltja.

Ha megtalálod azt az dolgot amitől ezek kialajultak vagy rosszabbodnak, pl munkahelyi stressz, akkor a gyógyszer segít összekapni magad, ameddig új melót keresel.

Ha viszont a gyógyszer mellett továbbra is ugyanabban a pocsék élethelyzetben tipródsz, akkor a dolog rutinná válik de továbbra is csak a tüneteket enyhíti.

Én is szedek gyógyszert szorongásra és OCD jellegű dologra, egyértelműen javult tőle.

Sajnos a pandémiás helyzet ettől nem oldódik meg, de igyekszem kicsit összeszedni magamat.

Nyár elején állandóan pánikrohamaim voltak, hetek estek ki, állandóan remegtem, alig ettem és teljesen maga alá terített a rettegés.

Mostanság aktívabb lettem, és szép lassan egyengetem a kis életemet.

A gyógyszer nem addiktív mint egy drog, tehát nem fogod úgy kapkodni befelé marok szám mint a tiktakkot.

Nem leszel tőle beállva mint a gerely, kb ugyanaz az érzet mint gyógyszer nélkül de nyugodtabban, sőt tisztábban.

(Oké, max ha olyan hülye vagy hogy drogozol mellé, de az serotonin sokk és kórház. Ne vegyél be mdma-t antidepi tablettára)

Viszont abbahagyni csak orvosi felügyelet mellett lehet, mert ha egyik napról a másikra leállsz vele, a tested hirtelen nem tud adaptálódni, és minden bajod lesz. (Hányinger, álmatlanság, extrém depresszió stb)

Ha viszont rendesen tervezve van a leállás, akkor van időd hozzászokni az új kémiához.

2020. dec. 28. 05:18
 3/4 anonim válasza:

Ajánlom ezt az oldalt az elinduláshoz: [link]

+Szakember felkeresését.

2020. dec. 28. 17:14
 4/4 noncsita válasza:
Menj el légzésterápiára vagy pszichológushoz, vagy ha nincs rá pénzed, mesélj a pánikról minél több barátodnak! Nekem az segített a legtöbbet, hogy elmondhattam, hogy rosszul vagyok, ha magamban tartottam, sokkal rosszabb lett. Plusz ha jön a roham, tudatosítsd magadban, hogy ezt csak az agyad csinálja, a testedben valójában semmi nem történik. Gyógyszereket kerüld, mint a tüzet, ha egyszer elkezded, szinte lehetetlen abbahagyni. Nem ajánlom, hogy fűvel vagy más drogokkal próbálkozz, túl rizikós, hogy az ellenkező hatást váltják ki. Én régebben minden nap ittam, mert részegen nem pánikoltam, de a másnapjaim sokkal rosszabbak voltak, mint amúgy, szóval semmi ilyen "mesterséges" lazítást nem ajánlok valójában. Kerüld a konfliktusokat, hordj kényelmes ruhákat, aludj és egyél jól és rendszeresen, próbálj meg mindent megtenni azért, hogy minden rendben legyen benned és körülötted (nyilván a pánikon kívül), és egy idő után valószínűleg az elméd is rendbe jön :)
2021. jan. 5. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!