Melyik országban próbálkozzak a gyógyszerfüggőségem megoldásán, az okok kiderítésén és kezelésén?
Ha Budapesti vagy ne a normál tb helyeket keresd, hanem az alapítványokat. Ott is tb támogatott, vagy minimális az összeg.
Kék Pont-tudom elvileg szerhasználóknak van, de a gyógyszer is az. Szerintem megfelel.
Ébredések alapítvány-itt is van addiktológus és nem ráznak le 10 perces beszélgetéssel.
Szia, én Németországban élek itt szoktam le (10 év benzo), otthon nem is próbáltam.
Pszichiáter segített, de otthon, egyedül, ja és terápiára, vagyis beszélgetésre pszichológushoz is jártam.
Nagyon kemény, nekem a fokozatos csökkentés vált be és az, hogy emaileztem a dokival hetente, hogy hogy telt a hét, hogy vagyok. Ő segített, hogy esetleg ez túl nagy lépés volt, vegyünk visszább, szépen, lassan. Az akaraterőm óriási volt, közben a dohányzásról is leszoktam. Viszont mikor a pánikrohamok és a kényszergondolatok egymást érték, akkor elfogadtam az orvostol egy antidepresszáns (sertalin), na onnantól kezdve sokkal könnyebb volt. Nagyon kis mennyiségben, de sajnos azóta is szedem. Volt hogy két napig nem volt, semmit sem éreztem, nem volt elvonási tünet, mert a felezési ideje sokkal több, mint azoknak a szemeteknek. Annál már pár óra után kézremegés, stb...
Az orvos azt mondta, hogy ez olyan kevés mg és gyenge gyógyszer, hogyha szükségesnek érzem, akkor akár életem végéig is szedhetem, viszont ha le akarom tenni, akkor csak szóljak, megoldjuk, már van rutinom és ez közel sem olyan szörnyű, mint az volt. Egyébként mikor felkerestwm az orvost a problémámmal először és elmeséltem az időt és az adagot, kórházba akart küldeni. Én hevesen tiltakoztam, hogy semmiképpen, egyedül szeretném otthon megpróbálni. Egy év alatt sikerült teljesen, soha a büdös életbe nem vennék be még egy 0,25-nek a felét sem. Elég vicces voltam, az utolsó pár hónapom így telt, hogy 0,25-öt negyedeltem. 🙈 Ennek már 3. éve volt 2020 novemberében, hogy az utolsó kis törmeléket bevettem.
Kitartást, sok erőt, tud sikerülni, de szükség van orvosi háttérsegítségre! És ami még nagyon sokat segített nekem, az az Ashton kézikönyv. Fent van magyarul a neten, részletesen leír mindent, hogy mi a normális, mi nem a leszokás alatt. Pl a hangok felerősödnek, ami nagyon nagyon ijesztő, de részletesen és érthetően leírja, hogy mi miért van. Nekem nagy támaszom volt, többször is olvastam azidőalatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!