Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért viselkedett így egy...

Miért viselkedett így egy pszichiáter?

Figyelt kérdés

Eléggé depressziós voltam, egy időben, elmentem pszichiáterhez, de mondtam, hogy én nem szeretnék gyógyszert szedni, mert inkább terápiára járnék, meg úgy hallottam, hogy az antidepi kezdetben öngyilkossági gondolatokat okozhat, nekem meg amúgy is van, és nem szeretném elveszíteni a fejem.

Erre meg a doktor n tiszta hideg lett, meg mondta, hogy a pszichológusuk leterhelt, nem tud fogadni, próbálkozzak máshol... :/ Magyarán kitessékelt a rendelőből.

2010. aug. 13. 09:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
70%
Ez egy egészséges szorongásnál elég (pár bíztató szó), de a depressziónál vajmi kevés! A depresszió egy komoly betegség, nem az, amit a közhiedelem gondol róla. Az a baj, hogy nehéz elhinni, hogy a mentális betegségek ugyanúgy betegségek, mint a többi szervi probléma. Ha a belgyógyász felír egy antibiotikumot, azt senki sem vitatja, de ha a pszichiáter gyógyszert javasol a megbomlott agyi anyagcserefolyamatok helyreállítására, akkor már szar orvos.
2010. aug. 15. 14:32
 12/23 anonim ***** válasza:
93%

Sok depresszió, külső okoktól jön elő, nem agyi anyagcsere megbomlás miatt.

Arról volt itt szó, hogy mégcsak nem is beszélgetett vele, hanem bunkó volt, mikor nem is ilyesmivel foglalkozó orvosok képesek az emberrel beszélgetni, akkor is mikor sír meg ilyenek.

2010. aug. 15. 15:01
 13/23 anonim ***** válasza:
Előző, ez nem ilyen egyszerű:) (depressziók létrejötte)
2010. aug. 15. 16:50
 14/23 anonim ***** válasza:
57%
Milyen agyi anyagcsere zavarrol beszélsz? Mivel mérték? Ha elmegy a mókus a pszichiáterhez ,az felír 1 perc beszélgetés után az agyi anyagcsere zavarára valami mérget. Ez olyan, mintha a haematológus ránézésre azt mondaná, hogy 12,6 a fehérvérsejtszámod ...
2010. aug. 15. 23:54
 15/23 anonim ***** válasza:
93%

Lehet jobban ismerem a depressziót, mint az aki itt ír az agyi megbomlott anyagcserefolyamatokról.

Sok depressziós beteg elég durva dolgokon megy át és azért lesz depressziós, van organikus depresszió is az jóval ritkább. Agyba főbe gyógyszereznek mindenkit, ami még nem is feltétlenül baj, de közben nem foglalkoznak vele, mint emberrel, pedig az exogén depihez az is kell.

Leg felelőségteljetlenebb orvosi szakosodás a pszichiáter, akárkit félrekezelhet akárhogyan, az életben nem derül ki, csak ráfogják, hogy a beteg a baja miatt olyan.

2010. aug. 16. 07:52
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Az agyban lévő anyagcserfolyamatok az ún. PET CT vizsgálattal mérhetőek.

Ez az egyik legkorszerűbb orvostechnikai eszköz, vele vizsgálhatóak a különböző pszichés folyamatok és az ezzel járó anyagcserváltozások is.

Attól még, hogy depressziós vagy, nem biztos, hogy tisztában vagy a depresszió biológiai hátterével.

Létezik olyan, hogy a személyiség vulnerabilitása, ami azt jelenti, hogy milyen biológiai hajlama van a személynek(ez pusztán genetika) a különböző pszichés megbetegedésekre. Erre jön rá a környezet, ami tegyük hozzá, nagyon sok rosszat tartogat az ember számára. (stressz, család, iskola stb)

Amit a kutatók megfigyeltek, hogy valaki ugyanabban a környezetben, ahol egy másik ember súlyosan depressziós lesz, vele mégsem történik semmi. Nagyon sok ilyen vizsgálatot végeznek a mentális betegségekkel is kapcsolatban. Kedvezőtlen, vagy kedvező idegrendszeri háttér nagyon sokat jelent. Na ez a biológia. Valakinek a különböző inegrületátvivő anyagai az agyában más arányban vannak genetikai okok miatt.

Nagyon sokszor megfigyelhető a depresszió, szorongás családi halmozódása is.

2010. aug. 16. 22:37
 17/23 anonim ***** válasza:
Nem kell mindig mérni a neurotranszmitterek szintjét, mert a depresszió a klinikai jelekből felállítható mérés nélkül is. Hozzáteszem elég szigorú klinikai protokoll alapján.
2010. aug. 16. 22:39
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Ritka az az orvosi szakterület, ahol mindenféle komolyabb vizsgálat nélkül irkálnának ilyen erős gyógyszereket.
2010. aug. 17. 18:00
 19/23 anonim ***** válasza:

Javasolj akkor kérlek más alternatív megoldást! Várom a javaslatokat.

Nagyon sokszor a pszichiátriai beteget együtt vizsgálják a pszichológussal tesztekkel, heteroanamnézist vesznek fel a hozzátartozóval stb.

2010. aug. 17. 18:25
 20/23 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok (mert már válaszoltam), de most már nagyon furdal a kíváncsiság, úgyhogy megkérdezem az előttem hozzászólót, akik nem az antipszichiátria híve, és tisztában van a mentális betegségek biológiai hátterével. Szóval te (vagy ti, nem tudom hányan vagytok :)) orvosi egyetemet végeztél/végzel, vagy csak jártas vagy a témában? Én teljesen egyetértek veled, de pszichiáternek készülő középiskolás létemre csak könyveket olvasgatok a témában, és jó érzés, hogy értem, amiről beszélsz (pl.: heteroanamnézis, neurotranszmitter, stb.). Szóval mennyit kell még tanulnom, hogy elérjem a szintedet? :)
2010. aug. 17. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!