Miért viselkedett így egy pszichiáter?
Eléggé depressziós voltam, egy időben, elmentem pszichiáterhez, de mondtam, hogy én nem szeretnék gyógyszert szedni, mert inkább terápiára járnék, meg úgy hallottam, hogy az antidepi kezdetben öngyilkossági gondolatokat okozhat, nekem meg amúgy is van, és nem szeretném elveszíteni a fejem.
Erre meg a doktor n tiszta hideg lett, meg mondta, hogy a pszichológusuk leterhelt, nem tud fogadni, próbálkozzak máshol... :/ Magyarán kitessékelt a rendelőből.
Sok depresszió, külső okoktól jön elő, nem agyi anyagcsere megbomlás miatt.
Arról volt itt szó, hogy mégcsak nem is beszélgetett vele, hanem bunkó volt, mikor nem is ilyesmivel foglalkozó orvosok képesek az emberrel beszélgetni, akkor is mikor sír meg ilyenek.
Lehet jobban ismerem a depressziót, mint az aki itt ír az agyi megbomlott anyagcserefolyamatokról.
Sok depressziós beteg elég durva dolgokon megy át és azért lesz depressziós, van organikus depresszió is az jóval ritkább. Agyba főbe gyógyszereznek mindenkit, ami még nem is feltétlenül baj, de közben nem foglalkoznak vele, mint emberrel, pedig az exogén depihez az is kell.
Leg felelőségteljetlenebb orvosi szakosodás a pszichiáter, akárkit félrekezelhet akárhogyan, az életben nem derül ki, csak ráfogják, hogy a beteg a baja miatt olyan.
Az agyban lévő anyagcserfolyamatok az ún. PET CT vizsgálattal mérhetőek.
Ez az egyik legkorszerűbb orvostechnikai eszköz, vele vizsgálhatóak a különböző pszichés folyamatok és az ezzel járó anyagcserváltozások is.
Attól még, hogy depressziós vagy, nem biztos, hogy tisztában vagy a depresszió biológiai hátterével.
Létezik olyan, hogy a személyiség vulnerabilitása, ami azt jelenti, hogy milyen biológiai hajlama van a személynek(ez pusztán genetika) a különböző pszichés megbetegedésekre. Erre jön rá a környezet, ami tegyük hozzá, nagyon sok rosszat tartogat az ember számára. (stressz, család, iskola stb)
Amit a kutatók megfigyeltek, hogy valaki ugyanabban a környezetben, ahol egy másik ember súlyosan depressziós lesz, vele mégsem történik semmi. Nagyon sok ilyen vizsgálatot végeznek a mentális betegségekkel is kapcsolatban. Kedvezőtlen, vagy kedvező idegrendszeri háttér nagyon sokat jelent. Na ez a biológia. Valakinek a különböző inegrületátvivő anyagai az agyában más arányban vannak genetikai okok miatt.
Nagyon sokszor megfigyelhető a depresszió, szorongás családi halmozódása is.
Javasolj akkor kérlek más alternatív megoldást! Várom a javaslatokat.
Nagyon sokszor a pszichiátriai beteget együtt vizsgálják a pszichológussal tesztekkel, heteroanamnézist vesznek fel a hozzátartozóval stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!