Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért látok magamnál minden...

Miért látok magamnál minden nőt szebbnek? Mi lehet a baj velem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még pár éve amikor kamasz voltam, minden lányra irigykedtem, és utáltam magam hogy nekem miért nem lehet olyan szép arcom, vagy olyan szép alakom mint más lányoknak. Azt gondoltam ,hogy ilyen gondolatok mindenki fejében jelen vannak, és hogy ez csak egy kamaszkori hülyeség, de sajnálattal tapasztaltam, hogy 21 évesen is előjönnek ezek az önsajnáltató gondolatok, elég gyakran.

Tudom, hogy nem szabad irigykedni másokra, hanem csupán magunkból kell kihozni a legtöbbet, de úgy érzem ,hogy én kihoztam a külsőmből a maximumot. Sportolok ,hogy ne hízzak el, valamint mindig csinosan öltözködöm, meg is szoktak dicsérni. :) A hajamra és a bőrömre is gondosan odafigyelek, pont ahogy a megjelenésemre is. Egyik ismerősöm azt tanácsolta ,hogy menjek el plasztikáztatni egy két dolgot magamon, ami nem tetszik (orr,ajkak), de azt nem szeretném mert olyan műnek érezném magam. :(

Egyszerűen nem tudok parancsolni magamnak, hogy ne legyek féltékeny más lányok kinézetére. Nagyon magam alatt vagyok amikor előtörnek ezek a gondolatok, hogy "csúnya vagyok, akármit csinálok nem leszek szép", és valahogyan meg szeretnék szabadulni tőlük. Van ,hogy el is sírtam magam amikor megláttam egy nálam sokkal szebb lány képét.

Egy hónapja szakítottunk a párommal, és ő is hozzájárult az önbizalomhiányomhoz, azzal ,hogy mindig mondta ,hogy ez milyen szép lány, milyen jó a segge... rám meg soha nem mondta ,hogy szép vagyok. Ez nagyon rosszul esett nekem, főleg ,hogy még mindig nem sikerült őt elfelejteni teljesen.

Mit tanácsoltok? Menjek mégis plasztikáztatni? Vagy kérjem szakember segítségét? Előre is köszönöm a válaszokat. Boldog karácsonyt mindenkinek. :)

21/l

2020. dec. 25. 12:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
De ez már következmény, annak a következménye, hogy már eleve hogyan gondolkodsz magadról. Ha olyan lenne a családi alapozás, akkor olyan lenne a megjelenésed (és ez nem külső, hanem tisztán az önértékelésből fakadó tulajdonság), hogy eszébe se jutna senkinek, hogy ilyeneket mondjon! Egyszerűen a rossz családi alapozás vonzza az ilyen tapasztalatokat. Míg egy jó alapozás, amikor az ember annyira biztos az értékeiben, önmagában, az simán "vonzóbbá" teszi a másik nem szemében, mint egy önbizalomhiánnyal megspékelt címlapszépséget.
2021. jan. 5. 10:45
 12/12 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Az önbecsülésed romokban. Javaslom, hogy beszélgess el erről a legközelebbi barátaiddal, vagy a családoddal. El kell hinned azt, hogy te is vagy valaki, tudnod kell magadat értékelni, és el kell fogadnod, hogy a világ úgy kerek, ahogy vagy. Ne csüggedj, nem szabad soha feladni!

2021. jan. 19. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!