Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek hogy ne legyek...

Szerintetek hogy ne legyek rosszul a vértől?

Figyelt kérdés
Úgy értem csak a saját véremtől. Nagyon rosszul vagyok. Simán végig nézném, ahogy valakit kibeleznek, de ha elvágnám az ujjam az ájulás kerülgetne. Nyílván az az oka, hogy pszichésen megijedtek, vagy valami ilyesmi. Szóval, nem tudom mennyire veszélyes a seb, és teljesen rosszul leszek. (Pl vérvételen nem vagyok rosszul, mert tudom, hogy olyan ember csinálja, aki tudja mennyit lehet levenni.) Arra gondoltam, hogy úgy szoknék le róla, hogy vagdosni kezdem magam, mármint mondjuk az ujjam, mintha konyhában elvágnám. Hogy szokjam, hogy vérzek és ne legyek rosszul ennyire. Mert nagyon durván sokkot kapok. Persze leplezem, és a környezetemben nem jelzem. De pl egyszer voltam kórházban és amikor kiszedték az infúziót és átvérzett a kötés, gyakorlatilag annyira rosszul lettem, hogy már ilyen foltokban láttam, és azon imádkoztam nehogy beájuljak, mert a családom szánalmasnak tart, ha ezt megtudják rólam. Szóval ennyire rosszul vagyok, a kis vértől is. És nem tudom mit tegyek, ha megvágnám magam, szinte biztosan segítene leszokni erről a pánikról, sőt meg merem kockáztatni, hogy csak ez segítene. Szóval ha véreznék, akkor be tudnám gyakorolni, hogy ne legyek rosszul. De nem merem magam megvágni. És emiatt mégrosszabbul érzem magam. Nagyon utálom ezt magamban, és nagyon nyomaszt. Irreális ez az egész, és pont ezért kéne megszabadulni tőle. Szerintetek? Hogy merjen megvágni magam, vagy mi legyen?

2020. dec. 22. 19:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor tegyük fel, hogy hagyom így, mert normális. Viszont én emiatt nagyon gyengének érzem magam, és folyton eltölt az önutálat, ha erre gondolok. Most is tisztára bepánikoltam már emiatt. Nagyon utálom. Valószínűleg a családom nevelte belém. És értem, hogy nem nekik vagy másoknak kell megfelnem, hanem magamnak. De mi van, ha pont magamnak nem tudok megfelelni. Mert ez bennem van. És úgy hogy rosszul vagyok a véremtől, úgy én gyengének érzem magam. Meg alapból nem is hasznos, sőt. Tegyük fel egyedül vagyok, baleset ér és nem tudok magamnak segítséget hívni, mert elájulok. Ezzel az érzéssel mit kezdjek?
2020. dec. 22. 20:30
 12/13 anonim ***** válasza:
57%
Elmesz pszichologushoz.
2020. dec. 22. 20:40
 13/13 anonim ***** válasza:
2020. dec. 22. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!