Hogy tudnám legyőzni a hányásfóbiát?
sziasztok! hányásfóbiám van. ez nem csak annyit tesz hogy én magam utalák hányni mert azt nyilván senki sem szeret hanem ha pl valaki más hány akkor teljesen rosszul leszek. nagyon durva pánik tör rám kicsit megközelíti a halálfélelmet. fizikai tünetei is vannak nagyon erős remegés stb.
valószínűleg ez a kiskori betegségem miatt alakulhatott ki mert amikor még baba voltam 2 hetente kellet vinni a korházba mert annyit hánytam hogy majd nem meghaltam és ez éveken keresztül ment. szerintetek ehez kötethető? illetve egyik rokonom nagyon beteg volt már idős volt rohamot kapott és a wc ben találtak rá hogy a hányásában fulladozott. amikor ezt a sztorit hallottam nem lehettem több 6 nál és ebböl én akkor még a hányásra következtettem nyilvána betegséget nem vettem figyelembe és talán ez is egy rossz trauma lehetett ezzel kapcsolatosan. viszont most már 18 éves vagyok és képtelen vagyok legyőzni a félelme ami azért baj mert nem tudok senkin segíteni ha rosszul van mert esküszöm én rosszabbul leszek és a végén még az is engem ápol aki előtte hányt. szerintetek ez leküzdhető?
Fóbiát csak pszichoterápiával lehet kezelni. Fokozatossággal, és sok idő alatt hozzászoktatnak a negatív ingerhez. Ez otthon, önerőből, laikusok segédletével nem fog menni.
(Ha ez számodra nem elfogadható akkor kukkants át az ezoteria rovatba,biztos ott is kapsz alternatív gyógymódra utaló tanácsokat, melyek sikeressége kérdéses, de van aki hisz benne.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!