Van itt olyan aki fiatal es az "alkoholba vagy nyugtatokba menekul" a nehezsegek,betegsegek stb. Miatt ebbe fojtja a "banatat"?
Aha. Én inkább középkorú vagyok. Viszont mivel ilyen életet élek már régóta, ezért úgy tűnik hogy soha nem jutok 1-ről a 2.re az életben...
De nekem kevés már a nyugtató & alkohol. Ezek csak kiütnek, és nem okoznak boldogságot.
Sok-sok éve inkább drogokat használok, mert azokkal lehet legjobban menekülni az élet & felelősség elől, és néha pár órára a bizonyos poroktól még boldog is vagyok.
Ennek az életmódnak viszont hosszabb távon nem sok értelme van! A problémák maguktól nem oldódnak meg (sőt tovább szaporodnak) és nem érzem azt sem hogy olyan életet élnék, mint amilyet igazából szeretnék. A szerek által tapasztalt boldogság is egy hamis út. Óriási árat kell fizetni érte. (Mégis könnyebb ebbe benne maradni, mint nagy nehézségek árán változtatni rajta.)
3, Azért is mivel a jelenlegi társadalom erre kondicionál minket. Ez folyik a reklámokból is, kb mint csapból a víz stb. Vegyél minél többet, legyél sikeres boldog még MA stb. Amikor valaki munka függő, az társadalmilag eléggé elfogadott. Ha valaki a képernyők elé menekül, még az is. Van aki fél életét a Tv, vagy a számítógép előtt éli le. Ez mára már természetes.
Azonban amikor valaki átlépi belül a morális határt, és elkezdi alkohollal, drogokkal, gyógyszerekkel kiütni magát - akkor máris sokan elítélik őket. Pedig ugyan az a korábbi belénk nevelt mintázat fejlődött csak tovább. Amire nevelt minket a rendszer. Persze a mértéktelenség, és a határok átlépése mindenkinek aztán szenvedést okoz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!