Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elegem van abból, hogy hiába...

Elegem van abból, hogy hiába tanulok, mégsem megy jól az egyetem és nem érzem magam okosabbank sem. Van valaki ezzel ugyanígy? Szerintetek az, hogy valaki mennyire okos, genetikailag meghatározott?

Figyelt kérdés
Sokat tanulok az egyetemen, de úgy érzem, teljesen feleslegesen töröm magam ennyire és bűntudatom is van, hogy túl sok időt fordítok a tanulásra, az itthoni munkákra pedig egyre kevesebbet. Nem a legnehezebb egyetemen vagyok ráadásul, így folyton csak irigykedek, hogy mások hogy tudnak 5*-sel végezni az orvosin vagy a jogon meg mellette Nobel-díjat is nyerni... Teljesen alkalmatlannak érzem magam minden hivatásra, pedig nagyon vágyom arra, hogy értelmes, okos ember legyek. Egyre inkább azt gondolom, hogy az énekléshez hasonlóan az emberi ész is genetikailag meghatározott. Van valaki hasonló helyzetben?

2020. dec. 10. 22:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is teljesen normális, hogy ezt érzed. Egyrészt ha most kezdted, akkor a követelményekben, anyagmennyiségben nagyon nagy a váltás, természetes, hogy nem megy tökéletesen. Nekem is első félévben volt a legrosszabb átlagom, egyszerűen meg kell tanulni tanulni.

Másrészt bennem is durva megfelelési kényszer volt a jegyeimmel kapcsolatban, de ezt el kell engedni. Ha most csak kettes, vagy nem sikerül, majd sikerül legközelebb. Meg sikerül a többi tárgy, mert így leírás alapján nem vagy annyira rossz tanuló. Maradj ilyen szorgalmas persze, de ne másokhoz hasonlítgasd magad ilyen téren. Nem leszel jobb ember csak attól, hogy több ötösöd van, nem a tudást jelenti feltétlenül, ezt nekem is sokáig tartott elfogadni.

Én már lassan végezni fogok, de még mindig nem teljesen érzem, hogy jó szakember lennék. Sok dolgot úgyis a munkahelyén tanul meg az ember. Szóval ne keseredj el szerintem, lesz ez még jobb.

2020. dec. 11. 21:50
 12/13 anonim ***** válasza:
4. Ez nem konteó, a magyar köz és felsőoktatás unblock ilyen.
2022. szept. 12. 08:12
 13/13 anonim ***** válasza:
Én is megnyugodtam, hogy nem csak én érzek így. Lehet én ott is hagyom még így első félév után.
2023. jan. 19. 10:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!