Elegem van abból, hogy hiába tanulok, mégsem megy jól az egyetem és nem érzem magam okosabbank sem. Van valaki ezzel ugyanígy? Szerintetek az, hogy valaki mennyire okos, genetikailag meghatározott?
Szerintem is teljesen normális, hogy ezt érzed. Egyrészt ha most kezdted, akkor a követelményekben, anyagmennyiségben nagyon nagy a váltás, természetes, hogy nem megy tökéletesen. Nekem is első félévben volt a legrosszabb átlagom, egyszerűen meg kell tanulni tanulni.
Másrészt bennem is durva megfelelési kényszer volt a jegyeimmel kapcsolatban, de ezt el kell engedni. Ha most csak kettes, vagy nem sikerül, majd sikerül legközelebb. Meg sikerül a többi tárgy, mert így leírás alapján nem vagy annyira rossz tanuló. Maradj ilyen szorgalmas persze, de ne másokhoz hasonlítgasd magad ilyen téren. Nem leszel jobb ember csak attól, hogy több ötösöd van, nem a tudást jelenti feltétlenül, ezt nekem is sokáig tartott elfogadni.
Én már lassan végezni fogok, de még mindig nem teljesen érzem, hogy jó szakember lennék. Sok dolgot úgyis a munkahelyén tanul meg az ember. Szóval ne keseredj el szerintem, lesz ez még jobb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!