Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy leértékelem...

Miért van az, hogy leértékelem magam és nem tudok igazán örülni semminek?

Figyelt kérdés
Minden napom ugyanúgy telik el. Úgy érzem, senki nem kíváncsi rám. Nem tudok annyi energiát összekaparni, hogy változtassak az életem, mert nem is érzem igazán reálisnak, túl sok mindenben vagyok túlságosan lemaradva. Az egyedüli vigaszom az, hogy ide írogatok, mert legalább addig is úgy érzem, hogy van, aki figyel rám. A pszichológusokban sem hiszek már, mert nagyon hatékonytalannak érzem. Drágák, sokáig kell járni, hogy igazán megismerjenek, és úgy érzem, nem tudnak igazából mit kezdeni velem (borderlineos vagyok elvileg), nem tudják megérteni, hogy mit értek az alatt, hogy úgy érzem, nem saját életemet élem.
2020. dec. 10. 20:41
 1/3 anonim ***** válasza:
A kérdésedre megadtad a választ, az ok hogy borderlineos vagy. Pszichoterápia nélkül semmi sem fog változni. Próbálkozz, még ha nehéz is, de így megadod magadnak a siker lehetőségét. Ami az életed minősítését illeti, ne kívánj ideálizált életmódot, és ne állíts magad elé irreális célokat, mert ezzel csak növeld a kudarc élményét. Ismerek olyan embert aki normálisnak tűnik, mentálisan egészségesnek mondott, de motiválatlanul hihetetlen ürességben él. Már többnek érezlek nála.
2020. dec. 10. 21:00
 2/3 A kérdező kommentje:
#1: Háromszor több mint egy év pszichoterápia után elment a pszichológusokba vetett bizalmam. Az a tapasztalatom, hogy mindig csak az eleje jó, de utána semmi nem történik, csak beszélgetünk. Nem szoktam azt érezni, hogy rátapint a lényegre és munkát ad, hogy min gondolkozzak, vagy kinyitna bennem valamit. De lehet, hogy én vagyok reménytelen eset, nem tudom. A magasra tett léc meg nálam családi örökség. Mindig is ilyen voltam, ilyen túlkompenzálós. Sokat gondolkoztam ezen, és arra jöttem rá, hogy valami olyasmi él a fejemben, hogy csak akkor van helyem a bolygón, ha leteszek valami hasznosat az emberiség számára-
2020. dec. 10. 21:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Nincs reménytelen ember.

Már az hasznos, hogy egy gondolkozni, és elemezni képes ember vagy. Hidd el, ez a mai világban kincs.

2020. dec. 10. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!