Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan zajlik a pszichoterapia...

Hogyan zajlik a pszichoterapias ules?

Figyelt kérdés

Bejelentkeztem terapiara. Osszeirtam magamnak a mondanivalomat. Van egy csomo problemam. Nem egy konkret helyzetet szeretnek megoldani, sok nehezsegem van. Ugy erzem az elso alkalom arra fog elmenni hogy elmondom a problemaimat + hogyan jutottam ide + miben szeretnek segitseget kapni.

Van ilyen? Vagy csak par mondatot szokas mondani a problemakrol es utana a terapeuta kerdez? Ez nekem nem hiszem hogy menne es szerintem segiteni sem tud ha eloszor nem magyarazom el a helyzetemet.

A terapia elejen ezt meg fogom beszelni a pszichologussal de szeretnem elore tudni hogy ez mennyire ter el az atlagtol es egyaltalan hogyan zajlik egy atlagos terapia.

Hogyan erdemes keszulni egy terapias ulesre? Minden tanacsot szivesen fogadok. Mar bejelentkeztem de meg csak most kezdek alaposabban utanajarni a terapianak.

Elore is koszonom a valaszokat. :-)

2020. dec. 8. 23:05
 1/3 A kérdező kommentje:
Sorrendben igy kezdenem az ulest: eloszor hogy hogyan jutottam ide (gyerekkoromtol kezdenem, igyekszem csak a lenyegre fokuszalni de igy is hosszu lesz), utana a jelenlegi problemaim, utana hogy miben szeretnek segitseget es a kerdeseim. Csak ez utan kezdenem a terapiat (bar azt sem nagyon tudom hogy mi is az a terapia).
2020. dec. 8. 23:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Meg fogja kérdezni miben segíthet, és akkor te elkezdesz beszélni, amit akarsz. Belekérdezgethet, ha nem tiszta neki valami.

Az első ülés azzal megy el mindig, hogy a nagyobb témákat körbejárjátok röviden, pont úgy ahogy te is szeretnéd kb.

2020. dec. 8. 23:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Nagyon tudatos vagy, Kerdezo :)

Szerintem teljesen jol kozelited meg.

Amikor eloszor mentem, konkret problemaval mentem, csak arrol szerettem volna beszelni, szerettem volna tisztan latni a helyzetem, es azt, hogy nem orultem meg. Ennek ellenere magat a konkret celt nem tudtam megfogalmazni.

Szoval elso alkalommal nagyreszt en beszeltem. A vegen megkerdezte, hogy milyen celt tuzzunk ki.

2020. dec. 9. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!