Milyen betegségem van a leírtak alapján?
3 éves korom óta mindig más - más pszichológusokat és pszichiátereket szórakoztattam a munkaidejük alatt, és a bohóckodásnak nem volt értelme. Magyarország fejletlen ezen a téren IS.
Olyan személyek válasza érdekel, akiknek van némi tapasztalata (nem a google és a wikipédiáról szabadultakra gondolok) akár magával vagy egy közeli hozzátartozójával.
Tüneteim:
- Kissé antiszociális; nem megyek egyetlen olyan helyre sem, ahol emberek vannak. Utcákon szinte átrohanok. Ha valaki jön velem szemben; megszédülök, remegek, lever a víz. A családomtól is, és csak a szüleimet tűröm meg, bár velük is gyakori a konfrontáció. Pánikroham, emberundor.
- Mások számára szokatlan furcsa elgondolás az életről; egyáltalán minek élni?
- Öngyilkosság
- Hangulatingadozás
- Ok nélkül sírás, később röhögőgörcs
- Érdektelenség; nem köt le hosszútávon semmi. Valamibe belekezdek, és hirtelen abbahagyom.
- Figyelemzavar; valaki magyaráz nekem valamit és nem tudok rá figyelni. Nem értem a filmeket sem. Ha 20 percnél többet olvasok, egyáltalán nem fogékony az agyam, még ha érdekelne is az a valami.
- Ügyetlenség; gyakran leejtek/összetörök dolgokat. Kötni nem tudok. Zoknimat is nehezemre esik felvennem, megtekeredik rajtam mindig, fura egy ruhadarab.
- Alkoholizmus; gyakran iszok, nehezen állom meg, hogy ne tegyem.
- Ninfománia; mindegy kivel, mennyi idős, ismerem vagy sem. Akárhányszor.
- Mazochizmus; Ne kelljen már ezt is leírnom! :D
- Érzékszerveim nullán vannak. Nem érzem a hideg - meleg közti különbséget. Meleget csak azért veszem észre, mert nyilván izzadok. Hideget nem érzem és nem fázok.
Érzelmeim vannak. Emberek iránt nem igazán, az állatokat viszont Istennek tartom. Mindig is voltak állataim, most is vannak. Velük Jól kijövök, egész nap együtt vagyunk. Emberrel nem tudnék így ellenni.
Nagyjából ezek a dolgok nehezítik meg a mindennapjaimat. Semelyik elmeorvos/agyturkász nem jött rá mi bajom, mert akármire is gyanakodtak, mindig volt egy olyan tünet, ami ellentmondott annak a bizonyos betegségnek.
Ha szakemberek nem jöttek rá, hogy mi a diagnózisod (ami eleve valszeg nem egy, minimum 2), akkor hogy várhatod el laikus gyakorin portyázóktól, hogy megmondják? Eleve leírás alapján orvosi diagnózisok nem nagyon születnek.
A bemutatásodban volt több is, ami sztem önmagában lehet független is, vagy csak közvetett módon összefüggésben álló a betegségeddel: pl alkoholizmus. Lehet azért iszol, mert már depressziós vagy az állapotod miatt, vagy azért, amiért a magyar lakosság jó része is.
Nekem pl az első tünet egyértelműen szociális fóbai, esetleg egy kis pánikbetegséggel megspékelve, de gondolom a szakemberekben felmerültek ezek és vmiért mégsem lett elfogadva, mint diagnózis.
Öngyilkos hajlam: ez lehet a depressziód miatt, amin az alkohol sem segít.
Nimfomán, mazochista: most erre mit mondjak? Nem vagyunk egyformák, bár ha remegsz az emberek látványától, nem nagyon értem, hogy hol szedsz össze bárkit.
Ügyetlenség? Vannak ügyetlen emberek, bár itt megint van ellentmondás: ha a zoknidat nem tudod felhúzni, akkor mégis mit csinálsz az ágyban?
Az érzékszerveset meg nem értem. Hideget meleget nem érzed? Vannak emberek, akik jól bírják ezeket (én is ilyen vagyok, megfürdök a 10 fokos vízben is, de nyáron 40 fokban is jól érzem magam), mi egyéb problémád van? Nem látsz? Nem hallasz? Nem érzel ízeket? Mi a helyzet a szaglásoddal? És a tapintásoddal?
Én a leírásod alapján azt mondanám, hogy szociofóbia, pánikbetegség, bipoláris depresszió egy kis tudathasadással megspékelve. De nem vagyok szakember, az egyetlen tapasztalatom, hogy van a családban pánikbeteg szociofóbiás, ő is pont ilyen szelektív, mint te, ha olyan eseményre kerül sor, amit szívesen végez, akkor mindjárt nincsenek rohamai.
Nekem úgy tűnik (a saját példám alapján) hogy az "érdektelenség" demotiváltság miatt nincs úgy neked se semmi célod az életben. Nem tudod merre tovább.. Ez miatt idővel bezáródtál. A többi probléma emiatt is kialakulhatott.
Tehát célokat kéne kitűzni, és haladni valamerre. Felkutatni magadban - mi az amit igazából szeretnél az életben? És mit tehetsz? Mit tudsz ezek közül megvalósítani.
Viszont ha ezeket nem találod meg, akkor valami belső úton érdemes lenne elindulni. (Pl rendszeres meditációval.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!