Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vannak öngyilkos gondola...

Miért vannak öngyilkos gondolataim mikor már nem akarok meghalni?

Figyelt kérdés
Régen mikor szakiskolát váltottam akkor voltak folyamatosan öngyilkos hajlamaim főleg a változás meg a csesztetések miatt. Akkor volt, hogy vonat elé ugrottam volna, leakartam ugrani egy hídról a folyóba de a buszról sosem szálltam le akkor, sőt a hidat se közelítettem meg. Akkor volt egy nagy vihar ami sosem volt ezelőtt, pont amikor terveztem ugrani és még búcsúlevelelet is hagytam ami nagy hiba volt, mert mikor már meggondoltam magam akkor hívtak, hogy mi ez a levél és akkor mégis ugrani akartam de hazamentem végül. Utána többször vagdostam magam, meg eléggé depressziós voltam. Azóta szerencsére változtak a körülmények de mostanában megint bekerült egy ilyen tehetetlen időszakba, főleg munkahiány meg pénzhiány miatt. Semmi önbizalmam nincs. Néha előjönnek a gondolatok, hogy mi értelme még élnem mikor úgyis csak dolgozni kell öregségig majd akkor valami elvisz úgyis. Most is van ez a korona de engem még csak meg se közelített, utoljára általános iskolában voltam beteg azóta sosem. Hetek óta nappal alsozk és este gépezek, mert nem dolgozok. Amúgy sincs kedvem hozzá de muszáj lenne. Megölni magamat nem akarom már, de élni se akarok így. Boldogságot most talán egy számomra álom cica nyújtana amit lehet hamarosan megkapok de nem tudom ez tényleg tudna segíteni. Mit kéne tennem, hogy ne legyek állandóan depressziós? 23L vagyok.

2020. dec. 4. 21:40
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Nekem írhatsz ha akarsz. Segíteni nem tudok, de meghallgatlak.
2020. dec. 4. 21:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Valamivel minden nap mozdítsd ki magad. Elég egy fél órás séta is. A lényeg hogy ne ragadj bele a mindennapi monoton semmit-tevésbe.

A gondolatok meg egy idő után már megszokásból is jönnek. Valahogy át kell alakítani ezeket a belső mintázatokat. Talán egy kis meditáció ezen is segíthet ;)

2020. dec. 5. 09:34
 3/7 A kérdező kommentje:
próbálok de ma is egész nap az ágyban voltam és próbáltam elaludni regel és nemrég keltem fel. enni se ettem de nem is vaagyok éhes, és enni se bírok nagyon. megint húz vissza az ágy és fáradtak a szemeim.
2020. dec. 5. 17:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia,

Itt egy olyan kérdés, amiben hasznos válaszok vannak, amik segíthetnek, ha van egy kis időd olvasni :

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

2020. dec. 5. 21:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is nagyon gondolkozom rajta és sokkal jobb lenne nekem.. ha gondolod írhatsz. 24/L
2020. dec. 5. 21:23
 6/7 Nyil9 válasza:
Szia,en is nagyon depresszios vagyok miota elvesztettem a munkam a covid miatt,nekem segitett hogy talaltam egy hobbit,beszelgettem valakivel aki tudtam,hogy meghalgat.Remelem jobban leszel,ha szeretnel beszelgetni irhatsz privatban.
2020. dec. 6. 20:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor én sem vagyok egyedül.. ha szeretnétek én is szívesen beszélgetek róla
2020. dec. 30. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!