Mindenkivel van ilyen vagy bolond vagyok?
Elkezdtem gondolkodni egy magányos estén azon, hogy aki nagy hatással van rám, mondjuk inspirál, vagy megtetszik a személyisége, annak átveszem a tulajdonságait. Persze mindezt úgy, hogy önmagam vagyok, és úgy applikálom magamra a tulajdonságait, hogy az az én személyiségem megmarad és azzal összhangban lesz.
Pl. ha egy személy akire felnézek, olyan rolemodel-féle nagyon kedvesen és illedelmesen viselkedik, akkor én is úgy érzem, hogy kedvesebb és illedelmesebb szeretnék lenni. De úgy, hogy megmaradjon. Ezt személyiségfejlődésnek hívják? Mert minden életkorban más inspiráló személy volt szimpatikus.
Ilyesmik...
Ez normális? Már 25 vagyok...
10
Úgy van.
És általában észre sem szokták venni azt, hogy annyira próbálnak adaptákódni, egybeolvadni, hogy önmaguk eltűnt.
Örülök, hogy nincs ilyen bajod, nem egy könnyű állapot se a személynek, sem a környezetének
Hát ez elég szomorú. :(
Nálam inkább az van, hogy elnyomtak, mindig a saját akaratukat akarták érvényesíteni a szüleim és nem hagyták érvényesülni a személyiségemet, így csak suliban vagy barátok mellett tudtam, de ott is félve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!