Mindenkivel van ilyen vagy bolond vagyok?
Elkezdtem gondolkodni egy magányos estén azon, hogy aki nagy hatással van rám, mondjuk inspirál, vagy megtetszik a személyisége, annak átveszem a tulajdonságait. Persze mindezt úgy, hogy önmagam vagyok, és úgy applikálom magamra a tulajdonságait, hogy az az én személyiségem megmarad és azzal összhangban lesz.
Pl. ha egy személy akire felnézek, olyan rolemodel-féle nagyon kedvesen és illedelmesen viselkedik, akkor én is úgy érzem, hogy kedvesebb és illedelmesebb szeretnék lenni. De úgy, hogy megmaradjon. Ezt személyiségfejlődésnek hívják? Mert minden életkorban más inspiráló személy volt szimpatikus.
Ilyesmik...
Ez normális? Már 25 vagyok...
Szerintem ez teljesen rendben van! :)
Az ember személyisége folyton változik/fejlődik. :)
Én is észre szoktam magamon venni mások jegyeit egy idő után, mégis önmagam vagyok! Szerintem ettől szép, hogy egyformák vagyunk mégis különbözőek! :)
6
De.
Hogy az vagy-e nem tudom, de identitás zavarnál -(bpd) ez egy vezető tünet.
Mindig van egy FP (favourite person), és mindig a környezetből szedik a saját személyiségüket. De te ezt nem véletlenül tudod :)
Vannak durva hangulatingadozasaid, másodpercről másodpercre?
Dührohamok?
Túlreagálsz dolgokat?
Önkárosító hajlam?
Kapcsolataid milyenek?
Azért tudom, mert nagyon sokat overthingkingelek és mindennek utánaolvasok. :D
Amúgy nem, szerencsére nincsenek ilyen tüneteim.
Most megnéztem ezt a favourite persont és ha jól olvastam, az nem szimpla inspiráció, hanem erős kötődés, hajszolják azt az embert, megfelelési kényszerük lesz, pleasingelik, vagyis mindenáron örömet akarnak nekik okozni és elvárják, hogy szeretve legyenek általuk. Én ilyet nem tapasztalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!