Fel lehet jelenteni pszichológust, ha a beleegyezésem nélkül kezelt?
Szorongással és depressziós tünetekkel kerestem fel pszichológust tavaly, viszont soha nem esett szó a diagnózisomról (obszesszív-kompulzív személyiségzavar). Szeretem a rendet, minden szakmai feladatot emiatt tökéletesen csinálok meg, határidőre pontosan, nem ismerem a pihenés fogalmát. Természetesen mindez hatással van a magánéletemre, azonban én a munkámért élek/éltem. Arra számítottam, hogy a szorongás és az agorafóbia csökken, ha elmegyek pszichológushoz. Már egy éve járok, és semmit nem szólt a személyiségzavaromról, viszont arra kezdett el kezelni. 1 év után annyira leromlott az állapotom, hogy képtelen vagyok a munkaügyeimet rendezni, mintha átprogramozta volna a gondolkodásmódomat a tudtom nélkül. Így kevésbé szorongok, de pont emiatt nem tudok már se koncentrálni, se úgy végezni a munkámat, ahogyan eddig. A kirúgás veszélyeztet. Az életem volt a munkám. Megbontott valamit, ami ÉN voltam, én nem akartam megváltoztatni a személyiségemet, bármennyire is nevezhető zavarnak. Azt kívánom, hogy inkább szoronganék jobban, inkább kerüljem a nyitott tereket, mint azt hogy ez legyen belőlem. Sikerült belémültetni, hogy rossz vagyok, amit csinálok, az kóros! Úgy érzem, ezzel együtt elveszítettem az identitásomat is. Amikor közöltem vele, azt mondta hogy kényszeres-rögeszmés személyiségzavarom van, és arra kezelt. A pofám leszakadt. Utánaolvastam neten, és minden tünet illett rám, azt is írták, hogy ez egy olyan zavar, amitől nem idegenedik el a személy, hanem számára ez a kényelmes életstílus. Még a munkámban sem kaptam soha egy fenyegetést, ellenkezőleg, nagyon jól végeztem, én voltam a főnök jobb keze.
Most pedig képtelen vagyok úgy végezni a feladatomat, ahogyan eddig.
Nem egyeztem bele ilyen kezelésbe, nem szólt a diagnózisomról, a tudtom nélkül kezelte, én pedig azt hittem, hogy minden annak érdekében történik, hogy az eredeti problémáimat megoldjuk.
Mit tehetek? Tanácstalan vagyok! Lehet életre szóló károkat okozott, tudnék ilyen esetben valamilyen hivatalos egységet értesíteni?
Ki beszélt itt ügyvédről? A magyar pszichiátriai egyesület etikai bizottsága szokta átvizsgálni az ilyen ügyeket, és igen tisztában vagyok azzal, hogy tehetetlen vagyok.
Ha pedig szerinted rendben van, hogy a beleegyezésed nélkül végeznek rajtad terápiás beavatkozást, akkor már bánom, hogy visszaírtam.
Hát nálad van baj :D
Ha azt mondja ugorj ki a vonat elé akkor kiugrasz???
Nem kötelező oda járni.
Én is járok pszichológushoz és ezt úgy írom. Sajnos nincs betegség tudatod. A pszichológus segíteni akart neked,nem akart rosszat és nem is csinált semmi rosszat. Ő "csak beszélgetett" veled. Nem adott neked a beleegyezésed nélkül gyógyszert,illetve nem is kötözött ki,és mosta át az agyad. Egy pszichológust vádolsz azzal,hogy megváltoztatta a személyiséged és tönkretett. Nem érzed milyen röhejesen hangzik ez?
Kapd össze magad,a pszichológus nélkül is pont ez történt volna veled,ne keress bűnbakot inkább menj el egy másik szakemberhez és kérd ki a véleményét. A mostanit meg hagyd békén,eleget fárasztottad már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!