Egy nárcisztikus tényleg elhiszi?
3-as vagyok
Oh, nem, ha ajnarozod oket, meg jobban akarnak teged. En 12 evig dicsertem, utana telt be a pohar nalam az erzelmi zsarolasa miatt (a csenddel veres mestere volt. Amit meg is magyarazott: "en megmondtam, hogy nem szolok hozzad, ha megteszed azt, amit kertem, hogy ne tegyel meg. En csak betartom a szavam.")
Nalunk akkor fordult mindig minden rosszra, amikor nem nyaltam ki a feneket, amikor sajat velemenyem volt, es amikor az o munkajarol mondtam negativ velemenyt. Egyszoval amikor nem dicsertem, amikor nem ismertem el, hogy milyen zsenialis munkat csinalt.
Mesterien keltett buntudatot is, es szemrebbenes nelkul tudott hazudni, de ez mar masik tema :)
3-as vagyok
Csak a sajat esetemet irom le, nem tudom, hogy mennyire altalanos. A kollegam minden dicseretet es elismerest szivesen fogadott, eszre sem vette, ha esetleg nem volt oszinte. Vagyis de, neha igen, akkor szerinte irigyek voltak ra az emberek.
Visszagondolva arra, hogy kivel volt lekezelo: azokkal, akik nem jelentettek neki hasznot, akik csak atlagosak voltak, nem tuntek ki a szepsegukkel/eszukkel. En is csak az eszem miatt kellett nekem, es amikor mar nem dicsertem a vegen, velem is lekezelo lett. De talan annal a kolleganonel volt a leglatvanyosabb, aki kiallt mellettem ebben az idoszakban. Ot is hirtelen leertekelte, mar nem kellett neki ilyen ember, pedig korabban agyondicserte.
Egyszer voltam a szulinapi bulijan. Addig beszelt velem egesz este, amig megkapta a szulinapi ajandekat, es utana nem szolt hozzam. Mar nem voltam akkor erdekes neki. (Nem hiaba gondoltam akkor, hogy rossz ember vagyok.) a buli utan azonnal irt egy emailt, amiben megkerdezte: milyen volt a buli? Azonnal vagyta a dicseretet, mikozben allitolag a facebookon mar millioan irtak, hogy szuper volt (nem vagyok facebookon). De kellett neki meg egy dicseret :D
Szoval a tapasztalatom szerint azzal lekezelo, aki egyaltalan nem szamit neki. Errol eszembe jutott meg egy vitank: akkor velem volt lekezelo, mert allitasa szerint megbantottam egy baratjat, aki velunk munkakapcsolatban volt. A munkat nem szerzodesszeruen teljesitette, igy korrekciot kertem. Ebbol aztan oriasi felhaborodas lett, le lettem hordva mindennek. Itt hiaba en voltam a kozvetlen munkatarsa, bealdozott ezert a kulsosert, hogy neki a jobbik arcat mutassa. Mert annak a fickonak nyalni kell, mert okos es elonyokhoz juttathatja ot.
Bocs, hogy hosszan irom, bennem is igy tisztul. A rovid valasz: ha valaki nem fontos, nem hordoz elonyt, bealdozhato valaki fontosabb miatt, akkor lekezelo lesz, es lehet neki akkor barmilyen dicseretet mondani, nem er celba. (Meg egy ido utan mar forog az ember gyomra, amikor csak azert dicser, mert nyaliznia kell, mert maskepp nem birja ki mellette.)
Megint a 3-as vagyok.
Oh, igen, az en volt kollegam is hasonlo. O mondjuk jobban kitartott a dolgok es otletei mellett (ez nekem kifejezetten szimpatikus volt benne), viszont csak a penzt latta benne. Nagy szajjal reklamozta, hogy kevesebb auto, tobb jarda kellene, mikozben o maga meg a wc-re is autoval jart :)
Az igergetes: nekem is igergetett mindenfelet, amibol nagyon keveset tartott be. Neki nem volt erdeke, hogy segitsen nekem butort venni, igy bar megigerte, addig huzta a szajat, mig en feladtam, es egyedul megoldottam :) es nem egy ilyen volt (persze en is hulye voltam, hogy nem hajtottam be rajta). Kozben ugy csavarja a dolgokat, hogy a vegen meg te sajnalod meg, amiert nem tudta betartani az igeretet.
Egyebkent ha kulso szemmel nezem a tortenteket, es amikor felreteszem, mennyire megbantott, akkor csak csodalom azt a zsenialitast, ami szerint mukodnek az ilyen emberek. Mindig tudta ugy csavarni, hogy o jott ki jol, es en ereztem sz@rul magam.
Egyebkent javalsom a Gyogyulas a rejtett bantalmazasbol c. konyvet. Egy-ket dolgot fenntartassal kell kezelni benne, de nagyon soka aha-elmenyem volt a konyv olvasasa soran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!