Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek miért nem helyén...

Szerintetek miért nem helyén való az öngyilkosság? Esetleg miért az?

Figyelt kérdés

2020. nov. 6. 22:08
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Csak egy pillanatnyi képet látsz mikor ugranál. De 1 filmet sem 1képkockárol értékelsz.
2020. nov. 6. 22:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert az élet hullámzó. Lehet egy két évig kilátástalanságot érzel de utána felivelés jön. Ilyen nehéz korszakok a 17. A 23. Utána a 35, 47, 50év körül és 92 körül. Ezeket túl kell élni, mert utána csoda meglepetések várnak.
2020. nov. 6. 23:35
 3/10 anonim ***** válasza:
96%

Az élet megy tovább (már ha nem tesz ellene semmit az ember). Kis energiabefektetéssel még jobb is lehet. Egy pszichológus tud segíteni. Ja, és mindig van rosszabb.

2x voltam depressziós, mindkettőből szakember nélkül másztam ki, mindkettőnél voltak öngyilkos gondolataim (az 1. monoton depresszió volt, a 2. hangulatingadozásos, így a 2. sokkal veszélyesebb volt). Nem tettem meg, most örülök neki hogy kibírtam, de lehet hogy egy 3.-nál úgy gondolnám hogy nem éri meg élni. Próbálom tartani magam, értelmet adni az életemnek, pozitívan gondolkozni, a céljaimért tenni és boldognak lenni. Nagyon sok minden fejben dől el. A boldogságunk 40%-áért mi felelünk, a depressziós ember 12%-kal kevésbé pruduktív, mint ha nem lenne beteg.

Összességében szerintem nem éri meg eldobni az életet, de teljes mértékben megértem ha valaki emellett dönt (látva a társadalmat és hogy milyen a világ).

2020. nov. 6. 23:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Régi barátomat kiturta a felesége a vagyonából, lakásából, 20 éve hontalan.

Rendkívül szorgalmasan jár gyülekezetbe, két ember is óriásit segített neki.

Az egyiktől lakást örökölt, a másik adott naki 3 milliót hogy vegyen telket magának.

Teljesen hihetetlen, de igaz, mindkettőről meggyőződtem.

Szóval mindig van remény, azt mondta Biblua nélkül már nem élne.

2020. nov. 7. 04:56
 5/10 anonim ***** válasza:
40%
Az élet értelmének Isten megtalálását látom. Ha valaki ezt még nem érte el, akkor azért helytelen, mert elveszi magától a lehetőséget, hogy értelmet nyerjen az élete. Ha valaki elérte, akkor már valószínűleg nem akarja megtenni.
2020. nov. 7. 08:02
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

Hát, én úgy vagyok ezzel a vallásossággal, hogy valami valószínű hogy van, nem mondom hogy nincs, nem vagyok istentagadó, sem vallásos. Nagyon távol áll tőlem ez a téma.

De ettől még van értelme az életemnek, ha az ember talál egy célt magának, akkor mindig van. Hiszen ez viszi előre az embert, hogy mindent megtesz a céljáért és ezáltal fejlődik.

2020. nov. 7. 09:25
 7/10 anonim válasza:
86%
Szerintem teljesen elfogadható, aki olyan helyzetbe kerül, hogy már csak szenvedés várna rá hátralévő életében, akkor nincs sok értelme még +10-20 évet lehúzni csak azért hogy elmondhassa magáról hogy nem lett öngyilkos.
2020. nov. 7. 10:36
 8/10 anonim ***** válasza:
74%

#7: Hogy tudja azt megítélni egy ember, hogy a teljes hátralevő élete csak szenvedés lesz?

Egy szó, ami hirtelen szíven talál,

Elég, hogy összetörve, némán félreállj.

A tengernyi gond között nincs semmi jó,

Sorsod a hullámok közt vergődő hajó...

S mert a célodtól oly messze jársz,

Egy nap úgy döntesz, végleg kiszállsz.

Sose búcsúzz el, minden új nap egy új remény,

Van, hogy elveszítesz mindent, mégis élj a holnapért!

Sose búcsúzz el, mert az éjszaka véget ér,

Újra eljön majd a hajnal, van, ki vár, hogy visszatérj!

Mint a fű a hó alól - tavasz felé -

Szabadon lélegezve tör a fény felé;

Te is úgy érzed, új élet vár,

Ha az álmodhoz hű maradtál.

Te is úgy érzed, új élet vár,

Ha az álmodhoz hű maradtál!

Sose búcsúzz el!

2020. nov. 7. 15:47
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Hihetetlen erőt adtatok, a vers meg is siratott...😔

2020. nov. 7. 16:03
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sokszor eljátszottam már a gondolattal, hogy öngyilkos leszek. Nincsenek céljaim, se motivációm, továbbá egyszeren képtelen vagyok más emberekkel mély kapcsolatot kialakítani. Nem tudom kifejezni az érzelmeimet, folyton csak elnyomom őket, emiatt egy selejtnek tekintem magam. Azért nem tettem meg soha, mert nem lenne fer a családtagjaimmal szemben, akik sok mindent tettek már eddig értem. Régen nagyon rossz volt a kapcsolatunk, a mai napig nem igazán beszélgetünk meg semmi, mégis úgy érzem, nem lenne helyénvaló. Nem akarom, hogy más emberek úgy emlékezzenek rám, mint egy félénk, visszahúzódó, lusta ember, aki végül elbukott. Van egy jó idézet, ami így hangzik: "Ha meghalsz ők győztek". Illetve nem is akarok mártírnak tűnni, aki úgy állítja be, hogy hatalmas problémái voltak, mert egyébként valóban nincsenek hatalmas problémáim azon kívül, hogy nem érzem jól magam.
2020. nov. 8. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!