Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az unokahugom fél a haláltól,...

Az unokahugom fél a haláltól, tanácsok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az kis unokahúgom 10 éves. Év elején eltört a csuklója és nagyon megijedt, pedig nem volt annyira komoly, de kicsi még, nehezen élte meg. Majd kb. ezzel egy időben egy ismerősük elhunyt, idős volt már. Szerintem ezt összekötötte a fejében és elkezdett félni, hogy ő is meghal. Azóta bármi ijesztőbbet lát, sírni kezd, még egy filmet se mer megnézni, ahol pl. fekete maszkos emberek vannak, szörnyek, vagy bármi ijesztő/halállal kapcsolatos. Furcsa gondolatai vannak, pl: hogy apukája nagyon beteg lesz. Mindig is vagány kislány volt, sosem szorongott. Szerintetek mit tegyünk? Pszichológushoz visszük mindenképp, csak gondoltam hátha valaki tud tanácsot adni, vagy akár átélt ilyesmit. Valami fóbia lehet?

2020. okt. 31. 14:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem tudok hasznosabb tanácsot adni. Én csak megerősíteni tudom,hogy pszichológushoz kell vinni,szóval jól teszitek.
2020. okt. 31. 15:16
 2/4 anonim ***** válasza:
33%
mondani kell neki, hogy a világon egy csomó dolog van, amivel tudunk mit kezdeni, pl a filmek, meg az álarcos emberek. De sajna léteznek olyan dolgok, amikkel nem lehet csinálni semmit, így nem érdemes vele foglalkozni.
2020. okt. 31. 15:41
 3/4 anonim válasza:

Egy időben Én is féltem a haláltól kb, 9-14,15 éves koromig.

Az Én szüleim nem vittek pszichológushoz.

Megkértem Őket, hogy ne nagyon beszéljenek a halálról.

Egy ideig Én sem mertem ijesztő filmeket nézni.

Aztán ahogy telt az idő és idősebb lettem, rájöttem, hogy nem kell a halál miatt aggódnom, mivel ez egy természetes dolog.

Mondjuk horrort nem fogok nézni az biztos.

Annyit tudsz még tenni, hogy a pszichológus mellett nem nagyon beszélsz neki a halálról és nem étetsz vele ijesztő filmeket.

Az idő megoldja.

Legyél vele türelmes!

Nem lessz baja!

2020. nov. 15. 15:30
 4/4 anonim válasza:
Nézetsz
2020. nov. 15. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!