Valakinek segített a terápia+gyógyszer az enyhe szociális szorongásán?
Nekem az orvosom azt mondta hogy nem árt de az én esetemben nemis használ a pszichoterápia mert egyszerűen ugyanúgy szükségem van a gyógyszerre egy élhető élethez mint a szemüvegre a jó látáshoz.
És nekem is gyengén kezdődött aztán úgy terített le a szorongás hogy teljesen elvesztettem a kontrollt az érzelmeim felett.
Szóval minden eset egyedi. Azt hogy neked mire van szükséged csak egy orvos tudná megmondani.
Sajnos a pszichiáterek között nagyon nehéz jó pszichoterapeutát találni, mert a legtöbb megpróbálja gyógyszerezéssel megúszni a munkát - lásd #3. Elképesztő dolgokat írnak itt is, hogy egyes pszichiáterek mivel nem szégyellik kiszúrni a kliens szemét. Havi egyszer 30 perc vagy kéthetente 15 perc "terápiával" - siralmas! Heti 1×45 perc lenne a minimum. Koronavírus előtt 50 perc volt.
Azért vessük már össze: a gyógyszert szeded életed végéig, egyre erősebb kell, ha abbahagyod, jön az összes tünet újra. A pszichoterápiát végzed évekig, a tüneteid egyre csökkennek, majd elmúlnak és vissza se jönnek többet. Inkább pszichológust keress és szorgalmasan járogass hozzá, a pszichológus úgyis továbbküld pszichiáterhez, ha gyógyszer szükségességét látja a tényleges pszichoterápiás munkához, de a pszichoterápiát egy elkötelezett pszichológussal végezd, akire tényleg számíthatsz, nem vakar le egy recepttel - a pszichiáterrel ellentétben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!