Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Hova menjek?

Mit tegyek? Hova menjek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok. Több mint 2 éve kezdődött és mostanra tudatosult bennem, hogy depressziós vagyok és szorongok. Mostanra jutottam el a végére és az egyetlen megoldásnak az öngyilkosságot látom. A szüleimmel nincs szoros kapcsolatom, ha elmondanám nekik csak rosszabbul érezném magam, nincs kedvem velük drámázni. Segítségre van szükségem.

2020. okt. 26. 21:21
 1/4 anonim ***** válasza:
64%
Háziorvos? Iskolaorvos? Rokon?
2020. okt. 26. 21:33
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Ne másoktól várd a segítséget, senki nem fog érdemben segíteni, az emberek ilyenek.
2020. okt. 26. 21:43
 3/4 anonim ***** válasza:
21%
A kiváltó okot kell megszűntetned. A depresszió egy emberek által kitalált nem létező betegség, ami egy olyan tudatállapot amikor a körülötted lévő helyzetet minősíthetetlennek tartod és nem látsz reményt hogy ez magától változzon. Egy dolgot kell tenned, tenni bármit, BÁRMIT ami változást hoz...beszólni egy durvát valakinek . Néha még mélyebbre kell süllyedni, hogy felemelkedhess. Nekem volt egy munkahelyem ahol úgy bántak velem mint egy rabszolgával és éreztem hogyha visszaszólok, kirúgnak. Egyszer visszaüvöltöttem a főnöknek de úgy hogy meg is aláztam. Kirúgtott, de azóta szebb az életem, van egy nyugodt munkám :)
2020. okt. 26. 21:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Iskolaorvosnak, háziorvosnak mondd el, valószínűleg továbbküld szakorvoshoz. Semmi szégyelnivaló nincs ebben, gyakori lelki állapot ez. Hülyeség volna emiatt megöngyilkolászni magad, mert jól kezelhető, sokszor már egy beszélgetés is segít, és ki lehet jönni belőle.
2020. okt. 27. 04:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!