Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pajzsmirigy-alulműködés hogy...

Pajzsmirigy-alulműködés hogy derült ki nektek, gyógyszer segített helyreállni?

Figyelt kérdés
Nekem a ma mondta az orvos, hogy pajzsmirigy alulműködésem van és íratott rá gyógyszert, ezt a L-Thyroxint. vérvételen derült ki, mert ezt volt eltérő a többivel ellenben. Tüneteim is vannak mégpedig a folyamatos aluszékonyság, szinte mindig tudnék aludni, még ha kialudtam magam akkor is, aztán a hajhullás ami olyan erős, hogy ilyen csomók maradnak a kezemen hajmosáskor, fésüléskor meg szintén csomókban jön ki. Ez előtt sose hullott ennyire. Nekem érdekes hízás egyáltalán nincs pedig elvileg az is velejár, de nem tapasztaltam ilyet. Nektek hogyan derült ki akinek ilyen betegsége van? Milyen tüntetei voltak és hatott e a gyógyszer? 23L

2020. okt. 26. 18:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Pár hónap alatt be tudják állítani a megfelelő pajzsmirigyhormon-szintet, és akkor szépen megszűnnek (vagy legalábbis jócskán javulnak) a tüneteid.

Nekem úgy derült ki, hogy iszonyatos vashiányom volt, és hiába kaptam pótlást, ahogy abbamaradt a kúra, azonnal visszaesett 0-közelire a vasszint. És persze volt fáradság, bőrszárazság, aluszékonyság, stb. stb. is - de mindet a vashiányra fogták. Aztán kiderült, hogy mindezt a pm-alulműködés okozza.

Én is L-Thyroxint szedek, kb. 3 hónap alatt sikerült beállítani a megfelelő szintet. Azóta félévente járok kontrollra, csak ritkán kellett módosítani a hormonpótlás adagolásán.

Szerencsére én sem híztam - de a rendelésen láttam nagyon extrém eseteket.

2020. okt. 26. 18:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem 17 éves koromban vette észre az iskolaorvos, hogy valami csomó van a nyakamon. Elküldtek vizsgálatokra, kiderült, hogy az egy göb a pajzsmirigyemen, és mellesleg alul működik. Én is ezt a gyógyszert szedtem évekig, aztán azt mondták abbahagyhatom, de járok vérvételre fél évente. Egyébként lelki okok miatt nemrég begyulladt a pajzsmirigyem, elkezdett túlműködni... Akkor szedtem valami gyógyszert rá, mostmár ez helyrejött. Én egyébként más tünetet nem éreztem magamon, oké vashiányom mindig van, nem híztam, kifejezetten vékony vagyok, a hajam hullik de az a stressztől inkább, aluszékony se voltam..
2020. okt. 26. 18:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Labor, igen.
2020. okt. 26. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!