Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért lehetek ennyire egy...

Miért lehetek ennyire egy elképzelt testvér megszállottja es hogyan kellene elfogadnom, hogy egyedül vagyok?

Figyelt kérdés

Nem tudom jó ötlet-e kiírni ide kérdést, láttam egy pár érdekes megnyilvánulást, na mindegy, meg akarom próbálni. Egyke vagyok es amióta az eszemet tudom, gyűlölöm a tényt...

Kiskoromtól kezdve extrém maganyérzettel élek(magányos is voltam) es folytonos nagyon megterhelő ürességérzettel(felnőttként kiderült, hogy borderline vagyok, ez ennek a tünete)és egész életemben a testvérben láttam a nem létező megoldást. Betegesen, extrém módon féltékeny vagyok mindenkire, akinek van testvére, pláne ha együtt utaznak/laknak/buliznak/számíthatnak egymásra. Amikor látom, hogy egy normális családba, normális szülőkhöz jön a masodik, harmadik gyerek, sírni tudnék a fájdalomtól és a féltékenységtől... Szinte mindennapos téma ez a fejemben, sokszor sírni is szoktam emiatt. Mivel vannak mentális problémáim, normális kapcsolatokat kialakítani sosem tudtam, párkapcsolatról szó sem lehet, ha valakinek kellene egy testvér, az én vagyok és azt is jelnek veszem, hogy nincs. Rengeteg direkt kicseszést kaptam az élettől, ez az egyik. Pont annak nincs, akinek a legjobban kellene. 95 százalékban mindig azt láttam magam korul, hogy az emberek rengeteget lógnak a testvereikkel. És ettől egyre lejjebb süllyedek. Ráadásul felnőttként véletlenül megtudtam, hogy lett volna egy testvérem, de az anyám úgy döntött, hogy nem akarja... nyilván ez volt az utolsó csapás... sosem fogom ezt feldolgozni.

Olyan szintű extrém magányban élek 26 éve, amit le sem tudok írni, az egykeség csak rátesz 100 lapáttal, a depresszióm, szorongásom miatt egy semminek érzem magam, úgy érzem a rossz családi helyzetemet csak egy testvér tudná megérteni. Egyszer elkezdtem a pszichoterápiát, úgy éreztem nem érdekli ez a téma, szóval nem is beszéltem róla többet.

2020. okt. 25. 06:44
1 2
 11/12 anonymousreview60 ***** válasza:

"Hát nemtudom szerintem ha nem emlékszel a terápián elhangzottakra akkor nem igazán tudsz belőle táplálkozni később. legalábbis én így vagyok ezzel" Az nem lényeges, mennyire emlékszel, csak az, mennyire változtál meg a hatására.

Nekemvan testvérem. Sose mentem vele semmire, mert amikor segíteni ajart is csesztetett, máskor csak kritizált.

2020. okt. 26. 09:03
 12/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk én a testvéreimet nem láttam kábé két éve, akkor is csak egy családi esküvőn találkoztunk.

Felnőttek vagyunk, mindenkinek megvan a saját élete.

Még ha lenne is testvéred, senkinek nem célja, hogy felnőtt embert pátyolgasson hiába.

2020. okt. 26. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!