Rexetin 20 Mg 6 hét után semmi akkor erdemes még szedni?
Mire szeded?
Semmi hatása nem volt? Akár negatív sem? Álmosság, tompaság....
Én duloxetinnel együtt szedem + mellé Rivo-t bedobok néha, hogy jó legyen a buli :D
A pszichiátereddel valószínűleg hiába próbálod megbeszélni, de azért próbáld meg - biztos ami biztos. Csak ne vedd készpénznek amit mond!
A Rexetin az a fajta antidepresszáns, amit szociális szorongásra is felírhat a pszichiáter, mert van ilyen hatása is, de csak enyhe. Ezt egy pszichiáter mondta nekem.
Én 20 évvel ezelőtt szedtem először és óriási segítség volt - de csak ahhoz képest, ahogy addig voltam és csak átmenetileg. Nyitottabb lettem egy kicsit a világ felé, könnyedebb.
De a depresszió olyan mint a láz abban az értelemben, hogy csak tünet, nem maga a "betegség" - ha van egyáltalán betegséged. Tehát csak az első lépés a "láz lenyomása", vagyis csak tüneti kezelés. Önmagában nem megoldás, ezt ne is várd tőle.
Én szinte rögtön éreztem a pozitív hatását egyébként, szóval ha 6 hét után semmi javulást nem tapasztalsz, akkor nem érdemes folytatni szerintem. Egyáltalán nem beszéllek le róla, mert nem tudhatom hogy veled mi a helyzet és azt sem tudhatom, hogy milyen dózist szedtél.
Egyébként Aspergeres és ADHD-s vagyok, így a Ritalin volt az igazi megoldás, de mellette szedem a Rexetint is. Csak azért kell, mert túl sokára kaptam meg a Ritalin kezelést és kialakult a súlyos depresszió, már gyerekkoromban.
Sajnos az én egyik korábbi pszichiáterem is azzal próbált lebeszélni az abbahagyásáról, hogy akkor még rosszabbul leszek. Ez persze csak rizsa volt annak az elfedésére, hogy ő nem értett a szakmájához.
Amúgy meg volt olyan pszichiáter, aki azt mondta, hogy ebből 20 mg fix dózist lehet/érdemes csak szedni, de volt olyan is, amelyik felnyomta 60 mg-ra. Az értelmetlen volt. Most, 15 évvel később 20-at szedek, és segít. Bár csak nemrég kezdtem újra (sokadszorra).
Ez csak egy mankó, ami ahhoz nyújt segítséget, hogy mellette működjön a pszichoterápia - amit jelenleg önmagam végzek, mert nem találtam hozzáértő szakembert, de most is keresek.
A Rexetin nem okoz sem álmosságot, sem tompaságot. Valójában nehezítheti is az elalvást, ilyenkor azt mondják a pszichiáterek, hogy reggel kell bevenni.
Amúgy meg 4-6 hét alatt alakul ki a hatás - a hivatalos leírás szerint.
Amikor elkezd hatni, azt nem lehet összetéveszteni semmivel! Ez tuti!
Semmi durva, csak könnyebb az élet, jobb hangulat, ha valaki tudja értékelni az élet apró örömeit amit addig nem tudott - legalábbis egy ideig. Ezt igyekszem kihasználni a fejlődéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!