Mit tegyek másképp? (Öngyilkosság)
Köszi a választ, nem, egyáltalán nem érzem keménynek. Persze vannak más barátaim, úgy érzem, a társas életem elég jó. És nem érzem úgy, higy a hangulatom ettől a személytől függene. Csak hát az a 10 év. Kölcsönösen húztuk és húzzuk ki egymást a szarból, rá is ugyanúgy számíthattam, mint ahogy ő rám. Szóval ne gondold, hogy ez egy olyan egyoldalú kapcsolat, ami csak lehúz. Rengeteget építettünk is egymásra, a másik miatt lettünk azok, akik. (jó, ez nagyon nyálas, de csak annyit takar, hogy pont abban az idoszakunkban találtunk egymásra, amikor a társaság, amibe kerülünk, talán a legfontosabb szerepet játssza személyiségünk kialakulásában)
És ha éppen nincs mélyponton, akkor egymást motiváljuk, és jókat szórakozunk. Csak hát nekem is rá kellett jönnöm, (beletelt egy kis időbe) mire tényleg tudatosult bennem a betegségének a súlyossága, és az, hogy ami a legrosszabb napokon kibukik belőle, halálosan komoly. (Lehet érezni, ha valaki csak figyelmét küzdve panaszkodik, vagy tényleg súlyos a depresszió)
Én meg önző módon ráébredtem, hogy ha egyszer tényleg elmegy, akkor az engem is kegyetlenül lerombol majd. Talán ettől is félek kicsit. És könnyű mondani, hogy nem az én hibám lesz, ezt ép ésszel én is tudom. De akkor is belesüllyedek majd abba az érzésbe, hogy talán tehettem volna többet, talán beszélhettem volna másokkal, szakemberekkel, családjával, stb...
Köszönöm a válaszokat, mindet, még azt is, amivel nem feltétlenül értek egyet. Mondhat és írhat bárki bármit, csak ne próbáljon meggyőzni arról, hogy ez nem barátság. Azt szerintem én el tudom dönteni, az elmúlt évek függvényében. Én pedig azt tanultam, nem is egyszer, hogy a depresszió betegség, az öngyilkosságra való készülődés pedig súlyos klinikai állapot, és semmiképp ne hagyjuk sorsára az ilyen embereket. Akkor sem, ha nem is ismerem, nem hogy egy barátot. A victim shaming sem az én módszerem, de nyugi, nem fogok senkit lepontozni, csak mert leírta a véleményét, ami esetleg nem egyezik az enyémmel. :)
Ui. : Azóta már felkerestünk egy-két szakembert, de jelenleg még nem sikerült megtalálni a megfelelő embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!