Kényszergondolat lehetséges vagy skizofrenia?
25 éves férfi vagyok a történet a következő:
Kb egy hónapja egyik nap délután anyám azt mondta nekem hogy "kimegyek a kertbe kihasználom ezt az utolsó ilyen erős napsütéses időt" erre azonnal felfigyeltek miért ezt mondta hogy "utolsó".
Persze valójában tudom azt hogy mindig süt a nap, de nekem ez mégis idegesítő hogy miért így mondta.
A probléma az hogy az után a nap után úgymond depressziósnak érzem magamat mert úgy érzem hogy ez a gondolat hogy ezt mondta anyám, úgymond elrontja a napomat, szinte minden órában gondolom ezt hogy ezt mondta anyám, ez miatt nincs kedvem semmihez csak aludnék , az evés az megy többé kevésbé.
Kb 4 hete még nincs pontosan annyi ideje , szedek Rexetint 20 mg os at , eddig nem sokat ért szerintem + Xelex Sr is szedek.
"kimegyek a kertbe kihasználom ezt az utolsó ilyen erős napsütéses időt"
azért mondta hogy utolsó mert tényleg ebben az évben már nem lesz ilyen erős napsütés.
kényszergondolat csak szimplán szerintem.
de mi a baj?
Azon aggódsz hogy: Utolsó tehát hogy utoljára látod őt
vagy
Elrontja a napodat hogy nem süt a nap?
kényszergondolatokra anafranil-t szedj! nekem bevált.
A baj az hogy úgy érzem hogy emiatt hogy ezt mondta nekem úgymond elment a kedvem mindentől , valahol haragszom rá hogy miért pont így mondta hogy "utolsó"
Végülis úgy érzem hogy nem kapcsolok ki ebből pedig szívesen elengedném ezt a gondolatot.
Kényszergondolat.
Nekem olyan kemény gondolataim vannak, hogy néha keményen megkérdőjelezem magam.
S a szörnyű az benne, hogy tudom, hogy irgalmatlanul baromságok.
Na álljunk meg egy pillanatra. 20 mg Rexetin honnan van? Pszichiáter írta fel? Neked írta fel? Ha bármelyik kérdésre is "nem" a válasz, akkor hagyd abba a szedését!
Egy pszichés zavar nem olyan, mint a megfázás, hogy azt szedsz rá, amit jónak látsz. Ha úgy gondolod, hogy problémád van, fordulj pszichiáter szakorvoshoz, az majd eldönti, hogy milyen gyógyszerre van szükséged, vagy egyáltalán szükséged van-e gyógyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!