Miért nem kedvesen beszélnek az orvosok és az asszisztensek és miért nem azokat bántják, akik őket bántották?
Nem csoda hány ember megy ma már magánba.. Ilyenkor mindig mondják hogy jaaj ott se jobb ám az ellátás. Jó lehet, de hogy másképp szólnak hozzád az is biztos, még ha csak azért is mert pénzt hagysz ott. :D
Én valahol megértem őket a helyzetüket tekintve, de jogos a felháborodás. Kevés kivétel van aki kedves.
Igen. Összedől. Havi szinten vonják az EÜ járadékot a béremből és ha nagy ritkán orvoshoz megyek ez fogad. Szakmát kell váltani. Van aki nem emberek közé való. Főleg nem beteg emberek közé. Pont elég baj az, hogy valamiért orvoshoz kell fordulni. Nem kell ez plusszban. Én nem is tűröm és szóváteszem.
A másik. Én vendéglátásban dolgozok, sokkal több embert látok 15 óra alatt mint ő rendelési időben. Mégis tudok normálisan viselkedni mindegyikkel, akkor is ha szar napom van. Meg ha 1 vendéggelbis így beszélnék másnap nem kéne bemennem. Azonnal ki kéne rúgni az összes ilyen EÜ dolgozót. Ha nekem megy hogy 15 órában heti 5 napot emberi stílusban kommunikáljak jogos az elvárásom hogy más is tegye ezt meg. Még kedves se legyen, csak ne legyen büdös bunkó, és felsőbbrendű a semmiért.
Az áldozatos munkájukat meg hagyjuk. Nővérpult üres, egyszerre zabál meg netezik a szobában mind. Szarnak a betegre. Ha panasz van meg védik egymást.
Most a járvány alatt egyátalán nincsenek a házi orvosok leterhelve.
Még beteget sem fogadnak,telefonon vizsgálnak is meg .
Én 1 iker háziorvosi rendelőhöz tartozom,2 együtt sohasem rendel.
Akkor mikor terhelik le magukat ??
Felvetettem,miért nem lehet a rendelőt e-mailon elérni ?
Válasz,csak nem gondolom,hogy ők azt lesegetni.
Persze hogy nem,mert ennek nyoma marad,nem úgy mit a hivott telefonoknak. Ezeknek 1 x nem volt rossz napjuk,amikor a jutalmat fel vették,csak tudnám mire .Ezek virusosokkal nem is találkoztak,egyből mentőt rendeltek.
Na orvosként a válaszom a kérdésre, tessék itt a válaszokat elolvasni! :-D Ezért vagyunk bunkók. Most én legyek jófej amikir ennyi megbecsülésünk van?
Arról nem is beszélve, hogy lehet rinyálni részetekről én mindig meg szoktam mondani a betegeimnek, hogyha valami nem tetszik el lehet menni máshoz! Akik mefadják nekem a tiszteletet azzal én is tisztelettel beszélek. A baromságokra viszont nem vagyok kíváncsi. És vannak témák, amikben rohadtul nem érdekel a beteg véleménye. Pl. hogy kell-e maszk, kell-e oltás stb.
A háziorvosokat is lehet szidni. Hajrá! Tíz év és össze fogjátok sz.rni magatokat az örömtől, ha őnagysága háziorvos méltóztat titeket fogadni. Ugyanis kiemelt hiányszakma, a dolgozók több mint kézharmada nyugdíjas. Tehát 10 év mulva harmad annyian leszünk, mint most.
Ami meg a Covidot illeti, én nem kívánom senkinek, hogy kapja el, de megsúgom, hogyha elkapod, és nem kerülsz kórházba, akkor szinte minden adminisztratív teendő rajtunk keresztül fut. Ezért is speciel rohadtul leterheltek a kollégák, de mindegy, az átlag bunkó, irigy, proli ezt úgy sem érti.
És mire várod a megbecsülést? Erre a stílusra? Erre a hozzáállásra? Lehet menni másikhoz? Köteles vagy a legjobb tudásod szerint ellátni minden beteget. A bunkót is. Erre esküdtél fel. Köteles vagy megfelelő stílusban, kielégítő felvilágosítást nyújtani, még ha az illető egy proli is.
Itt viszont valamit nagyon félreértettèl. Eddig arról volt szò, hogy a beteg kedvesen viselkedett, és cserébe bunkózást kapott.
"Átlag bunkó, irigy proli" -mit várunk a normálisabbja már külföldòn van, nekünk meg marad az aki nem kell sehova.
Tévedés. Onnantól, hogy a beteg bunkó, és tiszteletlen nem vagyok köteles ellátni, kivéve ha ez a betegségéből fakad,vagy életveszélyes állapotban van.
Cum laude végeztem egyetemen, C1 angolom van, és kiválóan megfelelt szakvizsgám. Bárhova felvennének dolgozni külföldön is. Azért vagyok itthon, mert szeretem Magyarországot, és itt él a családom, mily meglepő.
A fizum egyébként nettó 800 körül van, de nem körzetben dolgozom.
Ami meg az esküt illeti, amikor az eskü született az emberek nem rabszolgának tekintették az orvost és az eskü szövetség volt nem pedig korbács amivel az orvost sarokba lehet szorítani. A szövetséget a betegek megszegték. Az eskü ma már csak egy üres gesztus, ráadásul mivel nincs benne a magzati élet védelme szerintem egy vicc az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!