Ha valami gondom van, a következő időpont előtt hogyan juthatok be a pszichiáterhez? Az asszisztensével kell időpontot egyeztetni és nem segítőkészek.
#3: Akut helyzet esetére javasoltam a kórházi befekvést a kérdezőnek. Oda van írva.
Akut pszichiátriai ellátást igénylő állapotban senki nem tud egy külföldi nyaralást megszervezni, lebonyolítani.
Ha pedig egy "szimplán" depressziós ember elmegy a tengerpartra, az vagy ott us ugyanolyan rosszul fogja érezni magát, mint bárhol máshol, vagy ha kicsit enyhébb fokú a betegsége, akkor érezhet némi jobb hangulatot, de amit hazaér a megszokott közegbe, ott folytathatja, ahol abbahagyta.
Arról nem beszélve, hogy elég sokan nem engedhetnek meg maguknak anyagilag semmiféle nyaralást.
A kórházi bentfekvésről;
Amikor anno voltak öngyilkos gondolataim, a pszichiáter mondta, hogy vagy bent tíart 3 hétig vagy híívunk valakit, akinek az állandó felügyelete alatt leszek 3 héten át (az apám vitt el).
A pszichiáter ért ehhez, meg tudják oldani, hogy vagy értesíto a kedves szülőt, rokont, ismerőst, valakit, hogy állandó felügyelket alatt kell tartani vagy, ha erre nincs lehetőség, akkor bent tartja őt.
Utóbbi esetben, inkább a büdös wc meg a moslék kaja, meg hasonlók, mint az, hogy a kérdezőre egy gyengébb pillanatában rátörjön valami és ártson magának.
Kérdező, kitartást. Én méágjártam mindezt és most már nincs semmi baj, szóval semmi sem lehetetlenm! <3
Utolsó, ha most a kérdező berohan a pszichiátriára, hogy "Csókolom, múltkor nem mondtam, de most érzem, fontos, hogy elmondja és nem várhat a következő foglalkozásig; öngyilkos gondolataim vannak" a pszichiáter ezt teszi, amit fentebb leírtam.
Hiába hangsúlyozza a kérdező, hogy nem tenné meg
1. Ha nem tenné meg, akkor miért nem várt a következő időpontig
2. Mi a garancia, hogy egy méylebb pontjában nem tenné meg?
Ezeket a felügyeleteket nem a páciens kéri magának, hanem a pszichiáter állapítja meg, hogy az adott környezetben a páciens rendben va e vagy nem.
A pszichiáter nem vicces kedvében helyezi felügyelet alá az embereket; egyrészt tényleg mi a garancia rá, hogy nem árt magának, másrészt az is bűncselekmény, ha ignorálja az öngyilkos gondolatokat, ugyanis, ha akárki megkíséreli az öngyilkosságot és összejön, őt vonják felelősségre.
Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy azt mondod, "Foglalkoztat az öngyilkosság" és kész, vége, mész a zártosztályra a koszos wc mellé moslékot majszolni :D hanem először is felveszi azokkal a kapcsolatot, akikkel élsz; ha nem élsz senkivel, akkor közvetlen rokonokkal, ha nincs, akkor bent tart Téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!