A végső megoldás halál, vagy van ebből is kiút önerőből?
1. Múltban elkövetett hibák miatti bűntudat érzés
2. Rémisztő, kilátástalan jövőkép
3. A múltban hozott rossz döntésből fakadó nem elfogadható élethelyzet elfogadás nehézsége
4. Többféle, kiirthatatlan szexuális aberráció
5. Párkapcsolat teremtési nehézségek, ami részben a 3. pontból fakad
6. Folyamatos frusztrált idegállapot
7. Életkedv, ambíció teljes hiánya
8. Nyomasztó és kilátástalan anyagi helyzet
9. Életképtelenség érzet a többi emberhez viszonyítva
10. Közeli hozzátartozó elvesztése
Hát ez így elég tankönyvszerű felsorolás - száraz, nem lehet konkrét tanácsot adni konkrétumok nélkül.
Mi az a 3-as élethelyzet?
Vagy: miféle "kiirthatatlan" dolog? Pedofília, vagy mi?
Mindig lehet jobb, persze ehhez szükség van a megfelelő segítségre. Van valaki akivel tudsz beszélni? Ahhoz, hogy valaki segíteni tudjon, több információ kell, sokkal. Ezért kéne valakivel beszélni róla. Ha úgy érzed, itt is írhatsz még bővebben, persze ha valaki olyannak mondod aki ismer, akkor könnyebben fog menni.
Ennyi információ alapján azt javasolom, csoportosítsd a problémákat. Pl a szerint, amik közül ha az egyik megoldódik, akkor a másik is, vagy azt már könnyebb lesz. Valahogy így értem: 7-es probléma második felével kezdesz. Ha van motiváció akkor megpróbálsz változtatni a helyzeteden (Ebben ez alapján nem tudunk segíteni, mert nem ismerjük a helyzeted). Ha fejlődsz és próbálkozol, nem lesz könnyű, de lassan jobb munkához jutsz, jobb anyagi helyzeted lesz (8), ha jobb élethelyzeted lesz, érzed a haladást, eléred mások szintjét, akkor nem érzed már magad életképtelennek (ahogy szépen jössz ki ebből a helyzetből egyre jobban csökken ez az érzés) (9), emellett javítod a lehetőségeid a jövőben, az is szépen egyenesbe jön. (2) Ha ezt sikerül rendbe hozni, és úgy érzed ide most a múltbeli hibák miatt jutottál, akkor ezeket is elfogadod. Úgy fogod látni, hogy hibáztam, de végül sikerült helyrehozni, mindenképp tanultam belőle. Tehát nem a mostani élethelyzeted fogadod el, hanem amennyit csak tudsz javítasz rajta. Ha ezt megteszed nem lesz olyan nagy a bűntudat.(3,1). Ha végre nem leszel ebben a reménytelen érzelmi helyzetben, akkor nem leszel ilyen frusztrált és az életkedved is erősödni fog (6,7) Tehát ezek a gondjaid szerintem egy láncban vannak. Most szükséged van motivációra, hogy ezen így végigmenj. Nem kell érzelmi motivációnak lennie, ilyen kilátástalan helyzetben nem biztos, hogy érezni fogsz ilyet. Elég ha egy elhatározás a motiváció. Habár rossz a lelki állapotom, nekem ez most elég volt és változtatni fogok. Valami ilyesmi. A 10-es problémával mindenképp külön kell foglalkozni, mondjuk ezzel párhuzamosan. Erről is beszélj valakivel, öntsd ki a lelked, ne folytsd el. Ha van olyan ismerősöd aki már vesztett el valakit, akkor őneki biztosan vannak tanácsai. (én nekem ebben nincsenek tapasztalatami, sajnos nem tudom, hogyan a legkönnyebb ezt feldolgozni). A 4-es probléma megint egy külön kérdés. Ezt most nem fogja senki se tudni, mi okozza. Ehhez eléggé ismerni kell már. Még gondolkodj el, hogy mi járul még hozzá az 5-ös problémához. Mink kell változtatni.
Tudom sok problémád kölcsönösen erősítik egymást, és olyan mintha egyiket se tudnád megoldani, mert ott a másik. Olyan ez most, mint egy kör, nincs kezdete, ahol neki lehetne állni, de ha szétvagod valahol, akkor egy vonal lesz és lesz kezdete és vége, és így neki tudsz állni és látni fogod a célt is.
3! Köszi soraid!
A reset gomb nálad könyv olvasás jelentett csak?
4!
Elgondolkodtató dolgokat írtál. Remélem találok egy pszichológust, aki segít a sorrendben.
Mert nincs pénzem pszichológusra.
A hozzátartozók ebben nem tudnak segíteni, nem pszichológusok. Részben próbáltam, de esélytelen a dolog.
14:30-as vagyok.
Ha nincs pénzed szakemberre, akkor prioráld újra a bajaid, és a 8. pontot vedd előre. Hozzáértő segítséggel minden egyszerűbb, nemdebár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!