Ez a járványhelyzet hosszútávon előidézhet, kialakíthat mentális betegségeket olyanoknál, akik előtte teljesen egészségesek voltak mentálisan?
Igen, nálam már ki is alakult: pánikrohamok, folyamatos szorongás, kezdődő depresszió. Mondjuk, én előtte is hajlamos voltam stresszelni és hipochonderkedni, szóval nem voltam teljesen oké, de most nagyon eldurvult a dolog.
Aki tényleg teljesen egészséges mentálisan, az talán nem fog ettől se összeomlani, viszont akinél már van valami gebasz, ott sokat ronthat a helyzeten ez a folyamatos stresszfaktor, ami most jelen van mindannyiunk életében. Ráadásul még sulykolják is, hogy mi vagyunk a felelősek az embertársainkért, ha nem tartjuk be a rendelkezéseket, akkor potenciális gyilkosok vagyunk, stb. Engem ez vágott oda nagyon, állandóan attól félek, hogy megfertőzök valakit, és miattam fognak meghalni emberek. Elérték, hogy ha köhögök, vagy tüsszentek egyet, már lelkiismeret-furdalásom van.
Bocsánat, talán egy kicsit elvittem személyes irányba a kérdést, szóval, igen, lesznek még ebből komoly pszichés problémák sokaknál. És akkor a társadalmi feszültségekről még nem is beszéltünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!