Van abból visszaút, ha valaki megőrül?
Mindig attól félek, hogy egyszer olyan borzalmas dolog történik velem, vagy olyan szörnyű dolognak leszek a tanúja egyszer, hogy beleőrülök és úgy maradok. De úgy érzem, hogy ezeknek ki vagyok szolgáltatva, mert soha nem lehet tudni, mikor történik ilyen valakivel. Egyébként sem vagy stabil lelkileg és félek, egyszer egy trauma megpecsételné örökre az elmém.
Hogy lehet megvedeni magam az őrülettől?
Félek a haláltól, attól, hogy egy szerettemet látom meghalni akár egy balesetben, félek attól, hogy én meghalok, félek attól, hogy megcsalnak, őrülten féltékeny ember vagyok..
Egyébként borderline személyiségzavarom van, ezért vagyok instabil főleg. És sokszor tudok annyira szorongani, hogy kB az ép elme és az őrült határán vagyok. Sokszor érzem magam az őrület határán és megijedek, hogy nem tudom visszarangatni magam a valóságba. Van, hogy annyira nehezen érzékelem a realitást, hogy konkrétan valós dolgokat kell csinálnom, hogy megint "normális" legyek. Értem ezalatt, hogy hétköznapi dolgokra próbálom terelni a gondolataim, pl munka, barátok, mert különben nagy szorongás hatására kB kiszakadok magamból és félek egyszer ez végleges lesz.
Az őrület nem attól következik be, hogy valami borzalmas történik veled. Az őrület betegség, belsőből jön, nem külsőből.
Szeded a gyógyszeredet, amit az orvosod a szorongásodra felírt? Jársz pszichoterápiára?
De történhet olyan is, hogy valakivel váratlanul történik valami amitől sokkot kap és kész, nem tudja megemeszteni és bekattan.
Szedem a gyógyszert, de terápiára nincsen pénzem, pedig nagy szükség lenne rá. Voltam már ilyen sztk-s pszichologusnal is, de időpontot alig tudnak adni, illetve annyira nem figyelt rám egyik sem, mert annyi beteg jár hozzájuk.. Meghallgatott, adott pár tanácsot és ennyi kB.. Nem ér semmit.
Neked az idegeid rosszak. Kezelesre and van szukseged, de tipikusan te vagy az, aki nem fog "megorulni". Ez egy tipikus szorongas.
A pszichotikusok szenvednek, tudjak, hogy baj van, de nem magukban latjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!