Pánikbetegség visszatérhet?
Pánikbeteg vagyok lassan 2 éve. Illetve voltam. Úgy lassan 1 éve, hogy nincsenek rohamaim, halálfélelmeim, sírógörcseim és ebben az 1 évben viszonylag jól éreztem magam, nem szorongtam annyit és az emberek közé is megyek. (ebben segített a környezetváltozás például) viszont nemrég visszatértem az azelőtti környezetembe és egy ideje, megint minden nap szorongok, gyomorgörcsöm van, sokat sírok, rémálmaim vannak, rossz a hangulatom és volt már pár alkalom, amikor úgy éreztem, hogy elkap egy roham, mintha nem kaptam volna levegőt.
Még nem volt kifejezetten rohamom, de lehetséges, hogy újra előjöjjön?
(Nem szedek/szedtem soha gyógyszert, nincs káros szenvedélyem)
18/L
A pánik roham, és a pánik betegség két különböző dolog. A roham tisztán pszichés, a betegség hírmolekula eltérés eredetű, ezért más a kezelés módja.
Ha nincs meggyógyítva, visszatérhet mindkettő.
5-ös
Tévedés, a pánikbetegség definíció szerint a havi legalább 4 pánikroham.
És igen, visszatér, jelenleg nem gyógyítható, antidepresszánssal viszont teljesen tünetmentessé tehető.
34 éves pánikbeteg férfiként mondom a tapasztalatokat.
Az első roham 20 évesen ért, akkor egyedül éjjel a szobámban olyan halálfélelem volt, amit még élek nem nem felejtek el.
Utána ez a dolog "elmúlt", néhányszor rám tört de tudtam kezelni miután 14 évvel ezelőtt (amikor a netes világ gyerekcipőben járt) egy orvos segített ebben.
Volt egy 4-5 éves időszak mikor boldog párkapcsolatban éltem, akkor nyoma nem volt a pánikrohamoknak. Akkor azt hittem soha többet nem fog rám törni.
Aztán úgy 4 évvel ezelőtt miután véget ért a legutolsó komolyabb párkapcsolatom és túl sok magányos időt töltöttem a "magam" társaságában, újra előjött esténként, vagy felkelés után a pánikroham.
Viszont azt is tudtam kezelni az általam kifejlesztet módszerrel akkoriban (2016).
Természetesen közben voltak még kapcsolataim, az utolsó tavaly decemberben ért véget, azóta sokszor volt hogy a magány és az egyedüllét miatt az agyam túl sokat pörgött olyanon amin nem kéne.
Most 34 évesen az utóbbi fél évben (úgy január-február óta) megint elég súlyos rohamok gyötörnek random alkalmakkor.
A korábbi begyakorolt módszer amivel a roham előtt lenyugtattam magam már semmit nem ér.
Olyan mintha egy teljesen új érzés hatalmasodna el rajtam, egy másfajta halálfélelemmel karöltve.
Szóval az én példám is mutatja, hogy a pánikbetegség érzelmi befolyástól függően bármikor visszatérhet. Az utóbbi időben egyre gyakrabban fantazmagóriázok az öngyilkosság tudatával, sokszor van hogy a pánikrohamok okozta kilátástalanság miatt jobbnak látom ha véget vetek az életemnek.
Korábban szedtem antidepresszánst, akkor jól éreztem magam pár hónapig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!