Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Krónikus stressz mivel jár?

Krónikus stressz mivel jár?

Figyelt kérdés
Lassan kereke 1 éve hogy szenvedek mint egy kutya lelkileg, teljesen zéró vagyok mentálisan. Annyi minden összejött, traumák, jó munkahely elvesztése, válság... Egész nap fáradt vagyok, de nem az a sima fáradtság, hanem mintha nem lennék magamnál. Konkrétan mintha csak egy filmet néznék.. A fejem is fáj sokszor mint állat, ha bestresszelek mégjobban olyan féloldali migrénem lesz hogy ott okádom össze az ágyat.. Bocs a fogalmazásért. Mit tehetnék? Nem tudok így semmit se csinálni, olyan mintha néznék ki a fejemből, reggel fáradtan ébredek, hipochonder vagyok, brutálisan idegösszeroppanást kaptam szerintem. Most is olyan mintha csak nézném ahogy ide kiír valaki egy kérdést, mintha nem is én irányítanám.. Erre valami derealizációt írnak vagy mit..

2020. aug. 22. 11:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
88%

A stressz tulajdonképpen bármit okozhat. Az ember akármit elérhet a saját agyával, komoly betegségeket is sajnos. Sőt, mindig tud meglepetést okozni, új és új tünetet produkálni. Nekem egy időben félévig ismeretlen eredetű egyoldali hasfájásom volt. Az orvosok semmit nem tudtak mondani, a fájdalmaim pedig félév múltán egyik napról a másikra elmúltak. Ekkor egy évig tiszta voltam. Aztán egy ma már két éves procedúra vette kezdetét. Húgyhólyagfájdalom, gyakori vizelési inger (10 percenként), húgycső fájdalom. Sokáig tömtek antibioval, én meg magamat fájdalomcsillapítóval. Sokszor sírva aludtam el a fájdalomtól, de az orvosok megint nem találtak semmit, pedig nem egynél voltam. Teljesen ki voltam készülve, a legrosszabb időszak az első másfél év volt, mikor úgy éreztem mindenki cserben hagyott. Ma már féléve egy orvos tanácsára elkezdtem összefüggésbe hozni a pszichológiai állapotommal. És valóban, ha valamin idegeskedtem, az alapfájdalom az ötszörösére nőtt. Ma már tizenpár orvos, és töménytelen gyógyszerezés után ott járok, hogy csak akkor fáj, ha nagyon ideges leszek valami miatt. Továbbra sem szeretem ha ott érintenek, nyomkodnak, de inkább csak amiatt mert bennem van hogy "fáj, fáj, fáj" és emiatt kellemetlen lesz.

Néhány napja megint egy stresszesebb állapotban vagyok sajnos. Az új tünetem az, hogy az éjszaka közepén felébredek, és fél percen belül begörcsöl a hasam, hogy megmozdulni nem bírok. De nem kell vécére mennem vagy ilyesmi. 2 perc alatt feloldódik, és tudok tovább aludni. :)

Sajns ezen csak te, és egy jó barát/pszichológus tud segíteni. Ha viszont csakrákról magyarázott, nem ártana egy masikhoz is elmenni, nehogy ez agy kókler legyen. Meg egy jó fájdalomcsillapítót beszerezni, plusz migrénre fekvés, folyadékpótlás, hűvös, sötét szoba. Mert nekem is van migrénes fejfájásom sajnos, mert miért ne? :D

2020. aug. 22. 11:57
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem animéből van. Spirituálisabb beállítottságú. Neked ez úgy látszik nem jön be. Olyan ez mint a vallás. Ha hiszel benne segít, ha nem, akkor nem. Keress másik pszichologust akkor.
2020. aug. 22. 12:00
 13/13 A kérdező kommentje:
De nem az hogy segít vagy nem, csak annyit mondott hogy fel van nekem ez a csakra rendszer borulva, életébe nem latott ilyen rossz allapotu csakrat
2020. aug. 22. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!