Lenne értelme 28 évesen vizsgálatot kérnem autizmusra/Aspergerre?
Részletekbe nem mennék miből gondolom, hogy ez a bajom, de a gyanú felmerült.
Olvastam, hogy sokaknál ilyen életkorban kapják meg a diagnózist vagy még idősebben.
Az egyetlen "értelme" az max az adókedvezmény lenne. Néhány képességemet még akár fejleszteni is lehetne. A lényeg inkább az, hogy szükséges-e a papír vagy elegendő lenne számomra az, hogy számolnom kell ezzel is, mint problémáim forrása? Történik-e bármi minőségi változás, ha lesz erről papírom?
Még annyit írnék, hogy az autizmus spektrum kvociens teszten átmentem. 32 pont a határ és nekem 35 lett.
Illetve vannak még zaj és fénytipusok is amik nagyon zavaróak. Pl a munkahelyemen van egy élesen világító led lámpa(még lehet szokni csak az a pár perc rossz mikor felkapcsoljak, hangokbol meg ha anyám üvöltet valamit a saját zenéim nem zavarnak).
Ezen kívül kerülöm a szemkontaktust is(főleg idegenekkel).
Szóval rengeteg olyan dolog van, amitől felmerül az alapos gyanú az autizmusra.
Illetve van általánosból egy nagyon eleven emlékem.
Akkoriban is tök jól elvoltam a világomban illetve valtakozott a többiek felé nyitás és a bezárkózás és egy alkalommal talán dühös is volt az ofő és azt mondta nekem, hogy beteg vagyok. Ez legalábbis a lényeg.
"Pl a munkahelyemen van egy élesen világító led lámpa(még lehet szokni csak az a pár perc rossz mikor felkapcsoljak, hangokbol meg ha anyám üvöltet valamit a saját zenéim nem zavarnak).-"
Ezek tök normálisak. Mindenkit zavarnak :D
Szerintem semmi speciálisat nem írtál le magadról.
Nézz meg videókat YT-on, milyenek azok az autista gyerekek, akiket úgy aposztrofálnak, hogy nem tartják a szemkontaktust!
Én pl. szerintem agnóziás vagyok, de idegorvos nem igazolta vissza. Mégsem tudom jobban leírni az észlelési zavaromat.
Van egy rakat disz- dolog is, azok is lehetnek az okok.
Amiket megfogalmaztál, bármelyik zavarba beleillhetnek, nem feltétlen alkotnak egy olyan komplex állapotot, mint az autizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!