Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit jelent az, ha valaki...

Mit jelent az, ha valaki neurotikus?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mit jelent a neurotikus? Kiket neveznek neurotikusnak?

2020. aug. 13. 21:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%

Olyan személyeket, akiknek valamilyen mentális zavaraik vannak.

Ez megnyilvánulhat sokféleképpen.

Könnyen agresszívvá válhatnak, könnyen haragba jöhetnek, önértékelési zavarjai lehetnek, depressziós lehet, erősen szoronghat, lehet akár társfüggő is.

Illetve még gyenge is lehet a társas interakciókban.

Ezek fenn állhatnak egy személynél egyedül is, vagy akár több is egyszerre.

2020. aug. 13. 22:36
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyfokú érzékenységet jelent. Már apróságok is kiborítják és elszívják az energiáját. Egésznap fáradt.
2020. aug. 14. 01:10
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

1 2 is hülyeséget beszél...

Nem értem miért nem googleztok mielőtt válaszoltok ilyen témában?

A neurozis egy nehezen kifejthető fogalom egyébként, talán a leghelytálóbb az, ha egyszerűen azt mondjuk, az a neurotikus, aki nem tud megfelelően alkalmazkodni különböző helyzetekhez. "furcsán" reagál, általában szorongással.

2020. aug. 14. 12:19
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Én azért megnéztem a wikipédiát, mielőtt válaszoltam.

Egyébként is ugyan azt irtuk le mind ketten, csak én kicsit bővebben.

2020. aug. 14. 15:09
 5/19 anonim ***** válasza:

4

nem, nagyon nem. "könnyen agresszívá válhatnak..." bs.

én nem wikit néztem btw

2020. aug. 14. 16:55
 6/19 anonim ***** válasza:
De ugyan azt írtátok le. Könnyen agresszívvá válhatnak, igen, ami szorongásból adódik. Mindent jól írt az első és második is.
2021. jan. 31. 23:01
 7/19 anonim ***** válasza:

6

A depresszió is neurozis, és nem jellemző, hogy könnyebben válna agresszívvá egy ember csak a depressziótól, mint egy akármilyen normális ember. Ez blatant baromság. A szorongásos ember sem válik könnyebben agresszívvá. A furcsán reagálás sokszor lehet az például, hogy eltűr mindenféle bántást, és nem áll ki magáért. Ez jellemző a szorongós emberekre. Ezért baromság amit írt.

2021. febr. 1. 08:44
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Én neurotikus vagyok, és minden úgy van ahogy leírtál. Viszont én arra gondoltam, hogy egy nárcisztikus is szorongó, csak rejtett. És hiába általában egy átlagos szorongó úgy reagál, (mint én)menekülne és láthatatlanná válna, egy nárcisztikus személyiségzavaros beleáll a dolgokba, nem fog elmenekülni. És szorongása miatt válhat valaki agresszívvá, hevessé hidd el nekem. Sőt. Vagy esetleg tessék rákeresni a borderline személyiségzavarra. És sehol sem írtam olyat, hogy könnyebben válna depressziótól valaki agresszívvá. Ezek széles spektrumú dolgok, mindenki máshol helyezkedik el.
2021. febr. 1. 20:50
 9/19 anonim ***** válasza:
VÁLHAT. leírtad a lényeget. Általánosítva viszont ez nem igaz.
2021. febr. 1. 22:37
 10/19 anonim ***** válasza:
eddig is ezt írtam. sosem állítottam, hogy ez törvényszerű lenne.
2021. febr. 1. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!