Mit jelent az, ha valaki neurotikus?
Sziasztok!
Mit jelent a neurotikus? Kiket neveznek neurotikusnak?
Olyan személyeket, akiknek valamilyen mentális zavaraik vannak.
Ez megnyilvánulhat sokféleképpen.
Könnyen agresszívvá válhatnak, könnyen haragba jöhetnek, önértékelési zavarjai lehetnek, depressziós lehet, erősen szoronghat, lehet akár társfüggő is.
Illetve még gyenge is lehet a társas interakciókban.
Ezek fenn állhatnak egy személynél egyedül is, vagy akár több is egyszerre.
1 2 is hülyeséget beszél...
Nem értem miért nem googleztok mielőtt válaszoltok ilyen témában?
A neurozis egy nehezen kifejthető fogalom egyébként, talán a leghelytálóbb az, ha egyszerűen azt mondjuk, az a neurotikus, aki nem tud megfelelően alkalmazkodni különböző helyzetekhez. "furcsán" reagál, általában szorongással.
Én azért megnéztem a wikipédiát, mielőtt válaszoltam.
Egyébként is ugyan azt irtuk le mind ketten, csak én kicsit bővebben.
4
nem, nagyon nem. "könnyen agresszívá válhatnak..." bs.
én nem wikit néztem btw
6
A depresszió is neurozis, és nem jellemző, hogy könnyebben válna agresszívvá egy ember csak a depressziótól, mint egy akármilyen normális ember. Ez blatant baromság. A szorongásos ember sem válik könnyebben agresszívvá. A furcsán reagálás sokszor lehet az például, hogy eltűr mindenféle bántást, és nem áll ki magáért. Ez jellemző a szorongós emberekre. Ezért baromság amit írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!