Láttatok már hozzátartozót holtan? Ha igen, ezt hogy lehet elfogadni?
Feldolgozni egy édesanya halálát borzasztóan nehéz, nem is lehet teljesen, de nem hiszem, hogy a holttest látványa sokat segítene.
Egyébként, ha koporsóban temetik, a temetésen valószínű, meg fogod tudni nézni.
Próbálj úgy gondolni rá, hogy amikor olyan szörnyen nézett ki a test, édesanyád lelke már nem volt benne - az ő lelke volt az, ami széppé tette az egyébként csak anyagi részecskékből álló testet.
Bátran fordulj élő szeretteidhez, rokonok/barátokhoz,
hogy támogassanak egy ilyen nehéz időben. (Nekem pszihológus is segített, nem tudom, ezt anyagi lehetőségeid engedik-e.)
Őszinte részvétem!
Én nagymamámat láttam meghalni, az utolsó fél óra borzasztó volt és sokat kísértett. Ami elsősorban segíteni fog az az idő. Nyilván belégett az agyamba sok dolog abból a napból de már nem jut eszembe, ha rá is gondolok nem zaklat fel. Sajnos ez lassú megoldás, de hidd el, hogy lesz jobb is.
Én azt tudom mondani, hogyha ott vagy úgy is érezni fogod, hogy még akarod-e nézni vagy sem. Úgy cselekedj, ahogy érzed magad és később ne aggódj ezen. Őszinte részvétem és kitartást kívánok ehhez az időszakhoz.
Én a barátnőmet illetve a legvéget nem csak a haláltusa egy részét nekem az is beégett a retinámba. :( Megkönnyebbülés volt mikor a férje hívott hogy vége. Az a tehetetlenség amivel ott álltunk rettenetes volt.
Meg a malackám a kezemben halt meg. Tudom sokaknak csak egy állat nekem sokkal több volt annál. Nagyon szomorú érzés volt hogy ott volt a teste ő meg már sehol. :( A Jövőben csak élve szeretnék látni mindenkit. Szerintem az segíthet talán ha arra gondolsz az már nem ő volt csak egy csomagolás. Azért is változott meg. Inkább fotókat nézegess róla mint a temetésen a halottat. Nem is értem ezeket a nyitott koporsós temetéseket. Hiszen már nincs ott az illető. Csak a földi "ruháját" temetik el a búcsú meg neki szól.
Nem tudom, hogy neked mi a legjobb, nem ismerlek. Mindenki máshogy működik. Lehet, neked jobb lenne, ha újra látnád, de pl én elájulnék a látványtól.
Szíved döntése. Ülj le egy csendes szobába és kérdezd meg magadtól, hogy mi lenne a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!