Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezhet, hogy csak ettől?...

Létezhet, hogy csak ettől? Egyik barátnőnk javában nyugdíjas korú anyukája konkrétan belebetegedett mentálisan az internetes (valószínű facebook-on tapasztalt) gyűlölködésbe.

Figyelt kérdés

Konkrétan nem tudom, mi baja lett, de azóta rendkívül fél az emberektől, szorongó lett és bizalmatlan. Őt nem bántották tudtommal, csak kommenteket olvasott és ettől készült ki teljesen.

Kezdek azokkal egyetérteni, akik szerint bizonyos kor felett nem való már a közösségi média.

2020. aug. 2. 20:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
25 éves vagyok, és én is durván kikészülök attól, ha facebookon kommenteket olvasok. Ez nem korfüggő. Miért ne lenne való egy idősebb embernek? Ez attól függ, hogy lelkileg hogy viseli az ilyesmit.
2020. aug. 2. 20:25
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Ebben a kérdésben aztán sok logika van... Szóval szerinted az ember korától függ, hogy mennyire gyenge idegzetű? 19 évesen engem is megvisel, hogyan tudnak megnyilvánulni emberek az interneten. Amíg fent voltam a facebookon nekem is szorongásos tüneteim voltak attól, ami ott megy, mert nehezen bírom ezt. Úgyhogy ott is hagytam azt az oldalt, és ide is csak ritkán járok. Minden korosztályt kikészít, ami a közösségi média kommentszekciójában megy.
2020. aug. 2. 20:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt most hogy sikerült a korral összefüggésbe hoznod?

"Kezdek azokkal egyetérteni, akik szerint bizonyos kor felett nem való már a közösségi média."

Kikkel? Életemben nem hallottam még, hogy bárki így gondolta volna.

És akkor kiknek való? A 15 éveseknek, akik instán mutogatják a sejhajukat?

2020. aug. 2. 20:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem, félreértettétek, nem a kikészülésre gondoltam, hogy olyan csak idős emberrel történhet. Arra gondoltam, hogy sokak szerint egy idősebb ember nem tudja annyira kiszűrni, mi az, ami esetlegesen kamu, hogy hogyan kell keresni, minek nem szabad bedőlni, hogyan kerüljük el a kéretlen és felzaklató tartalmakat, stb.
2020. aug. 2. 20:33
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Ez sem a kortól függ. Eléggé bigott és egysíkú a gondolkodásod. Pont ti vagytok azok, akik legjobban oda tudnak piszkítani egy-egy poszt alá. Ebben a kérdésedben is annyi a rosszindulat, az előítélet, az általánosítás, hogy simán mehetne a trollkérdések süllyesztőjébe.
2020. aug. 2. 20:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Mi ebben a rosszindulat? Saját szüleimen is látom, hogy sajnos sokkal nehezebben tudnak tartalmakat szűrni, ahogy talán az sem véletlen, hogy politikai posztok alatt zömmel 50+-os embereket lehet látni magukból kikelve.
2020. aug. 2. 20:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Egyébként előítéletről és általánosításról annyit, hogy semmilyen poszt alá nem szoktam kommentelni jóformán, max. az állatos posztok alá.
2020. aug. 2. 20:40
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem letezik siman. Mi mar mondhatni ebben a szamitogepes okostelefonos vilagban nottunk fel, hozzaszoktunk, hozzaszokott az idegrendszerunk ezekhez a platformokhoz. Nyilvan o olyan dolgokat lat mar felnott fejjel, amiket azelott soha, es szerintem siman lehet az, hogy ennyire megviseli a dolog, mert korabban nem tapasztalta.
2020. aug. 2. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!