Ez már skizofrénia ? Mire számíthatok ?
Pszichózist diagnosztizáltak nálam . Depressziótól kezdve a szorongáson keresztül a kényszerbetegségig és a deperszonalizációs szindrómáig átmentem mindenen az utóbbi két év során , többszöri kórházi bentfekvés mellett . Nem akut pszichózis , hanerm gondolatzavarok , egyszerűen nehéz gondolkodni , mintha nem fognám fel amit gondolok , illetve nem vagyok képes a környezetemből egyszerre több ingert észlelni . Továbbá sűrűn énidegen érzésem van , emlékeim nem jönnek spontán mint ahogy az normális és nehézséget okoz visszaemlékezni a részletekre .
Hallucinációt nem tapasztaltam , azaz skizofréniára jellemző pozitív tüneteket , de érzelmileg elsivárodtam relatíve és amellett áll az is , hogy már jóval több mint fél éve tart . Téveszmém nem volt , azaz betegesen durván azt hittem , hogy elképesztően csúnya vagyok és emiatt csődbe ment a stúdiumom , de ahogy később tudtomra adták hogy nem hogy nem vagyok csúnya , hanem jóképű vagyok , utólag összeállt hogy melyik helyzetet hogyan értelmeztem félre akkoriban , és egy pillanat alatt realizálódott bennem , hogy mennyire irreállisan láttam , viszont akkoriban ez egyszerűen nem jutott eszembe .
Ok esetleg a relatív nehéz gyermekkorom , az egyetemről való kiíratkozás , édesanyám külföldre költözése , majd az én külföldre költözésem lehet . Esetleg egy öngyilkossági kísérlet okozhatott károsodást (egy rakás pszichiátriai gyógyszermix) .
Nem betegesen , de nem hiszek az orvosomnak , nem hinném hogy őszinte lenne .
Mire számíthatok ? Gyógyszerezés mellett fog ez rosszabbodni , illetve élethosszig fog tartani valóban ? Már egy éve szenvedek vele , és nem volt szünet , tehát krónikus .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!