Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Altató hatására kiteljesedik...

Altató hatására kiteljesedik a művészetem, kreativitásom, és logikám. Miért és hogyan lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Nemrég próbáltam ki, hogy bevettem egy altatót, és írtam utána egy novellát. Kicsit fura élmény, a betűk táncolnak előttem, és elég gyakran mellégépelek, néha a mondatok sem helyesek stilisztikailag, de mikor másnap visszaolvasom, kijavítom a hibákat, valami fölmérhetetlenül zseniális alkotás kerekedik ki belőle - persze csak saját magam szerint - de ezerszer jobbakat írok altatóval mint nélküle. A megfogalmazás, a történet, egyszerűen egy magasabb szinten van nálam. Mintha nem is én írtam volna. Legutóbb pedig sakkoztam a telefonom ellen. És totál simán megvertem, holott elég nehéz szintre volt állítva. Megláttam olyan lépéseket, amit altató nélkül sosem láttam. És olyan teljesen egyértelműnek tűntek olyan összefüggések, amelyek éber állapotomban percek alatt is alig látok meg. Mintha szuper agyam lenne az altató okozta félálom szerű állapotban. Kicsit mintha a Csúcshatásban érezném magam. Ilyesmit tapasztalt már más is? Mi ennek a magyarázata?

2020. júl. 28. 01:51
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
70%
Sakk-matt :D
2020. júl. 28. 05:29
 2/25 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem csak elmult a szorongasod tole, ami ugye azert eleg hatraltato tenyezo tud lenni gondolkodas teren.
2020. júl. 28. 06:50
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Melyik altató ez? :D
2020. júl. 28. 08:55
 4/25 A kérdező kommentje:
2-es, én is valami ilyesmire gondolok. Sokkal közvetlenebb is leszek utána, például egyből elkezdek ráírni csomó barátomra akiket hanyagoltam az utóbbi időben. Csak sajnos eléggé kaotikusak néha azok az üzenetek :D De legalább különleges, és általában jól szokott elsülni.
2020. júl. 28. 14:20
 5/25 anonim ***** válasza:
92%
Feloldja a gatlasokat. En a szobamat rendeztem at.
2020. júl. 28. 16:29
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
melyik altató ez? :) az X-es?
2020. júl. 28. 20:26
 7/25 anonim ***** válasza:
84%
Elég szar altató lehet, mert ezek szerint mindent lehet tőle, csak aludni nem.
2020. júl. 28. 21:42
 8/25 A kérdező kommentje:

Nem tudom a pontos nevét mert már kidobtam a dobozát. De arra emlékszem hogy "Z" betűs volt.

7-es, nagyon jó altató amúgy, ha a célom az elalvás, tökéletesen teljesíti amit tőle el lehet várni. Csak bennem mindig van annyi mentális erő, hogy ellenálljak az akaratlan bealvásnak. Engem akkor se tudtak elaltatni, mikor műtöttek. Csodálkoztak is az orvosok, egyszerűen nagyon erős a tudatmegtartó ösztönöm, ez velem született. Csak akkor alszok el, ha én magam el akarok aludni. Tehát egy altató inkább csak beolajozza a saját tudatos elalvásomnak képességét, mintsem kiüssön K.O-ra. Úgyhogy ha akarom, elalszok az altatótól. De ha akarom, afféle éber álomban tovább folytatom a napot. Annyi viszont hátrány, hogy ilyenkor iszonyúan zabálja az időt. Tehát pislogsz kettőt, és órák telnek el. Ha túlzásba viszed a fennmaradást, már csak azon kapod magad hogy hajnali 3 óra van, és még csak le se feküdtél. Aztán ha kimegy a hatása, akkor meg szívás van :D Általában amúgy vasárnap esténként vettem be belőle amíg még volt, tehát heti 1-et ettem, azt is csak azért, mert vasárnap mindig sokáig alszok, és szinte már-már lehetetlen így időben lefeküdni, egyszerűen nem vagyok álmos, pedig másnap munka és korán kelés. Annyit módosítottam később az egészen, hogy nem közvetlenül elalvás előtt, hanem mondjuk 1,5 órával elalvás előtt vettem be, és akkor volt még idő előtte megírni 1-1 novellát, vagy sakkozni a WC-n :D De már elfogyott amúgy.

2020. júl. 28. 23:14
 9/25 anonim ***** válasza:
88%
Feküdj le, ha zolpidemet eszel... Köszi
2020. júl. 30. 20:33
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Jah és a zolpidem csak hipnagóg fázisba tesz, ha nem fekszel le aludni, nem fogsz aludni. BTW éberen aludtál kb., persze, hogy "kreatívabb" leszel. Nem kell túlértékelni, mert közben pl. a reakció időd egy bebaszott asztaléval egyenlő
2020. júl. 30. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!