Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen a szerelmi élet és...

Milyen a szerelmi élet és milyen az ágyban egy borderline személlyel?

Figyelt kérdés

Elvileg azt mondják, a bordik csodás szeretők és olyan szenvedélyes a kapcsolat velük, mint kevés más "normális" emberrel, mert, hogy más egészséges emberek nem égnek olyan hőfokon mint egy borderline.

Persze mindez addig jó gondolom, amíg nem kezdődnek a betegség tünetei..

Van itt olyan akinek van tapasztalata borderline személlyel szerelmi téren?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2020. júl. 10. 03:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Azt gondolom, hogy ez nem szerelem, annak élheti meg a Borderline és a partnere is, de ez inkább függő viszony. Úgy kötődik a partneréhez, mint a gyerek az anyjához. Pontosan azért is alakul ki felnőtt korban ez a beteges kötődés, mert a szülő gyerek kapcsolat sérült ezt viszi tovább a gyerek a felnőtt kapcsolataiba.

Inkább gyerekes rajongásnak hívnám, mivel az is. Ezért képes mindent beletenni a kapcsolatba, mintha csak az élete múlna rajta. Mert valamikor az élete múlt rajta.

2020. júl. 10. 07:40
 2/11 anonim ***** válasza:
35%
Ez tényleg nem szerelem, hiányzik belőle a szerelem pszichés kölcsönössége, a másik figyelembevétele, ez csak követelő igény a másik birtoklására. Az én bordi partnerem remek szerető volt, de csak aktus közben, ahogy vége lett, és kiült az ágy szélére, elborult, mintha valami szörnyűség történt volna. Nem én kellettem neki, nem is érdekeltem őt, nem is akart a természetemmel, jellememmel foglalkozni, csak VALAKI legyen vele. A szeretkezést meg szexfüggően csinálta.
2020. júl. 10. 09:58
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

2# Amit leírtál inkább a nárcisztikusra jellemző. A gépies dugás is tipikus nárci vonás.

A borderline pont, hogy túlságosan is figyel a partnerére és igényli a figyelmet és szeretetre vágyik. A border a csillagokat lehozza az égről, ha egy csöpp szeretetet kap és úgy ragaszkodik, mint egy kiskutya.

2020. júl. 10. 11:58
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
3as, a borderline személyisegzavarhoz pedig gyakran társul a nárcisztikus személyiségzavar is...
2020. júl. 10. 12:55
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én borderline vagyok. Tudom magamról,hogy jó szerető vagyok. Bármire képes vagyok a partneremért, de ha már nem érzem magam biztonságban mellette, vagy olyat csinál ami nekem nem tetszik, akkor tényleg borul a bili, és olyankor már bánja mindenki, hogy megismert(amit persze teljesen megértek). Sokszor van az,hogy nem szerelmesek vagyunk ,hanem csak az érzelmi biztonságot keressük és ezért bármire képesek vagyunk.

Ez egy betegség szóval nem vicc,csak tényleg akkor kezdjen bárki is borderline személlyel, ha tényleg szereti, vagy ha nem akkor az a kapcsolat maga lesz a pokol mindkettő számára...

2020. júl. 10. 15:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

4# A nárcisztikus bántalmazás okozza a borderline személyiségzavart. Nyilván hasonlít és nehéz felismerni, mert ha valaki egy ilyen környezetben nő fel a nárcisztikustól eltanulja a viselkedést, ami önvédelmi célt szolgál. A nárci nem képes együttérzésre, nincs empátiája és igen birtokol(ahogy fentebb írtad) használ, míg jó energiát kap. A borderline ezzel szemben úgy kötődik, mint egy társfüggő, neki fontos az érzelem és a figyelem. A partnerével általában túl sokat törődik, fél az elhagyatottságtól.

A nárcisztikus meg úgy csinál mintha szeretne, amíg az érdeke úgy kívánja. Aztán hopp eldob, mint egy használt zsepit. Talál egy jobb forrást és az áldozat(aki általában empata, borderline, társfüggő) csak les, hogy mi a fene történt, mert míg a border zokog a nárci után ő már régen egy másik kapcsolatot építget vagy párhuzamosan van sok kapcsolata.

Egy szó mint száz az empátia hiánya a Nárcisztikusra jellemző, ahogy a szexfüggő szeretkezés is.

2020. júl. 10. 17:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Érdekeseket írtok.
2020. júl. 10. 20:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Én borderline lány vagyok nárcisztikus anyával. Tönkretette az életem és hihetetlen dolgokra volt képes /és képes most is. Olyanra, amit egy anyának sosem kéne megtennie. Szettorte a személyiségem.
2020. júl. 10. 23:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan, ahogy a Kedves Kérdező írja. A nárcisztikus szülő teremtménye a borderline.

Azért van jó hír is, ebből szépen lassan meglehet gyógyulni!

2020. júl. 11. 07:29
 10/11 A kérdező kommentje:
Haat szerintem teljesen sosem.. Az ijesztő csak az, hogy az anyám úgy fog meghalni, mint aki mindvégig egy másik világban élt és fél sem tűnt neki mit okozott és halála napjáig engem hibaztat és én vagyok a hálátlan dög.
2020. júl. 11. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!