Rendszeres meditáció milyen változásokat hozhat?
Röviden: én uralom az elmémet és nem fordítva.
Hosszabban: nehezebben leszek ideges, de könnyebben megnyugszom. Nincs fölösleges agyalás, csak akkor és azon elmélkedek, amikor és amin akarok. És mióta rendszeresen meditálok, bármikor meg tudom csinálni, h nem gondolok semmire ha nem akarok. Persze ezt is gyakorolni kell.
Pl én meg csak azért meditálgatok néha hogy ne gondolkodjak fax $ ágokon. Sajnos nekem több évnyi rendszeres meditáció is kevésnek bizonyult ahhoz hogy bármikor le tudjam állítani a gondolkodást, megfékezni az elmét. Azért mikor nagyon nyomasztó gondolatok jönnek akkor azt észreveszem, és a meditációs módszerekkel (légzés, hangok, mantrák) az aktuális "jelen" pillanatba hozom magam. Így pedig nem gondolkodok a butaságokon.
Nekem anno hasznos volt akkor is amikor olyan helyen dolgoztam. Jobban tudtam figyelni, koncentrálni. Főleg szerintem azért mert nem a felesleges dolgokkal foglalkoztam, hanem inkább azokkal amik fontosabbak voltak. Tehát szerintem ez valami olyasmi hogy ha jól csinálja az ember, kicsit jobban képes irányítani az elmét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!